Главна / Вести / Косово и Метохија / Симић: Вучићева подршка значајна за опстанак народа
Kosovska Mitrovica, 7. septembra 2018 - Potpredsednik Srpske liste Igor Simic istakao je danas, povodom pretnji predsedniku Srbije Aleksandru Vucicu u vezi planirane posete Kosovu i Metohiji, da Albanci uvek, pred velike dogadjaje, prave tenzije s namerom da izazovu reakcije Srba. FOTO TANJUG / DIMITRIJE GOLL / bb

Симић: Вучићева подршка значајна за опстанак народа

Потпредседник Српске листе Игор Симић рекао је  да је подршка председника Александра Вучића кандидатима за градоначелнике Српске листе изузетно значајна, у смислу опстанка и борбе за српски народ на простору КиМ.

Симић је новинарима након састанка са председником рекао да је част бити данас заједно са Вучићем на Дан српског јединства, слободе и националне заставе у Београду, наводећи да су разговарали о политичко-безбедносној ситуацији, пресуди Ивани Тодосијевићу којом се крши Бриселски споразум, али и најавама увођења реципроцитета, да ће се Србима одузимати регистарске ознаке и да ће им бити онемогућити кретање усред пандемије.

“Све то говори о угрожености права Срба на простору КиМ. Уколико дође до тога српски народ ће морати да устане да заштити своја права, а онда се самим тим живот и функционисање косовских институција враћа 10 година уназад”, рекао је Симић.

Како је рекао, предузимање ових корака као што је одузимање регистарских ознака би значило да косовске инстицуије и њихови лидери не желе Србе на простиру КиМ.

“То је недопустиво и у том смисли је значајна подршка председника Вучића кандидатима за градоначелнике”, закључио је Симић.

Потпредседник Српске листе Далибор Јевитић поручио је након састанка да је јединство најјаче оружје у борби за опстанак.

“Ми смо данас Вучића информисали како живе Срби јужно од Ибра, у посебно тешким условима, и нама је јединство потребно у сваком смислу. Избори су значајни за сваког Србина и оно што је нас охрабрило, што смо чули од Вучића да влада и он подржавају кандидате Српске листе који одржавају то јединство”, рекао је Јевтић.

Јевтић је рекао и да сви који су се кандидовали, а нису део Српске листе немају подршку Вучића и, како је оценио, шаљу поруку да су против јединства.

Извор: Танјуг

Check Also

Вучић посетио Драгишу Гаљка, рањеног Србина са КиМ

Председник Србије Александар Вучић посетио је данас у Ургентном центру Клиничког центра Драгишу Гаљка којег је …