Главна / Вести / Србија / Вучић са представницима Европског парламента

Вучић са представницима Европског парламента

Председник Србије Александар Вучић састао се са посредницима Европског парламента у међустранацком дијалогу Тањом Фајон, Владимиром Билчиком и Кнутом Флекенштајном.

Састанак у згради Председништва почео је око 10 сати.

Након састанка са Вучићем, представници Европског парламента ће, како је раније најављено, у “Палати Србија” имати састанак са председником Народне скупштине Србије Ивицом Дачићем.

По завршетку тог састанка европарламентарци ће разговарати са представницима позиционих странака о изборним условима.

Европски посланици проследили су политичким странкама Нацрт радног документа у којем су најавили да ће се у другој фази дијалога разговарати о медијима и интегритету изборног процеса.

Већини опозиционих странака које су бојкотовале изборе њихови предлози нису били прихватљиви јер, како су навели, посредници нису објаснили на који начин све оно што није добро треба да се промени.

Опозиција је одговорила својим нацртом споразума у којем предлажу формирање Координационих тела за јавно информисање са извршним овлашћењима, да ће три пута недељно представници опозиције која је постигла Споразум самостално гостовати у емисијама које се емитују на првим програмима РТС-а и РТВ-а у трајању од 30 минута, у термину између 18:30 и 19 сати, а предлажу и формирање Координационог тела за спровођење избора.

Извор: Танјуг

Check Also

Вучић: Контактирао сам Лајчака, рекао сам му шта мислим

Председник Србије Александар Вучић слетео је данас у Рашку, где би требало да се у …