Главна / Вести / Косово и Метохија / Петковић: Београду позната опсесија Приштине севером Косова

Петковић: Београду позната опсесија Приштине севером Косова

Директор Канцеларије за Косово и Метохију Петар Петковић саопштио је данас да је Београду позната опсесија Приштине севером Косова, али да узалуд праве планове за освајање, и да би уместо тога, Приштина треба да приступи формирању Заједници српских општина.

“Београду је добро позната опсесија политичара из Приштине северним делом Kосова и Метохије, али узалуд праве било какве тајне планове за освајање севера, такав сценарио је осуђен на пропаст.

Подједнако као што никоме неће поћи за руком да угаси српске средине јужно од Ибра и асимилује Србе који тамо живе. Ми ћемо наставити да будемо присутни свуда где је српски народ, да улажемо, градимо и радимо у српским срединама.

Зато би уместо претњи освајањем севера, Приштини много паметније било да приступи формирању Заједнице српских општина, јер је то је једини план који има будућност када су у питању српске средине на Kосову и Метохији.

На најављене провокације Приштине да ће појачати војно, безбедносно или полицијско присуство на северу покрајине, могу само да поручим албанским политичарима да не покушавају ни да прете, а камоли такве акције спроводе у дело јер то Београд неће дозволити.

Београд је спреман да сва отворена питања са Приштином решава у дијалогу и за преговарачким столом, а уместо конструктивне руке сарадње од стране албанских политичара стижу позиви на оружане сукобе и претње. У таквој атмосфери није могуће градити суживот и основ за нормализацију односа”, наведено је у саопштењу директора Канцеларије за КиМ Петра Петковића.

Саопштење

Check Also

Кандидати и политички представници након гласања о вољи грађана и демократским слободама

Представници Српске листе и остали учесници локалних избора који су данас одржани у Косовској Митровици, …