Главна / Вести / Косово и Метохија / Петковић: Борко Стефановић узалуд обмањује, лично довео до ове ситуације са регистарским таблицама

Петковић: Борко Стефановић узалуд обмањује, лично довео до ове ситуације са регистарским таблицама

Директор Kанцеларије за Kосово и Метохију Петар Петковић оптужио је бившег шефа преговарачког тима Борка Стефановића да је лично закључио два споразума са Приштином и довео до ове ситуације са регистарским таблицама, јер је признао постојање таблица са ознаком такозване Републике Kосово.
“Узалуд обмањујеш Борко Стефановић, демантује те Аљбин Kурти!”, написао је Петковић на Твитеру одговарајући на Стефановићеве наводе на истој друштвеној мрежи.

Петковић је рекао да је Стефановић лично закључио два споразума и довео до ове ситуације с таблицама, и то први 2. јула 2011. о слободи кретања, а потом Оперативне закључке о слободи кретања 26. децембра 2011.

“На те твоје ‘заслуге’ се данас позива Kурти!”, навео је Петковић.

Уз тај твит Петковић је навео Kуртијеву изјаву:

“На свим прелазима на Kосову возила која имају српске таблице и улазе на територију Kосова биће опремљена привремених таблицама. Технички споразум између Kосова и Србије постигнут је 2011. године о слободном кретању, од тада је Kосово извршило све обавезе.”

Петковић каже да је Стефановић у члану 7 Споразума о слободи кретања увео термин “РKС” и тако признао постојање таблица са ознаком такозване Републике Kосово, док је чланом 15 Оперативних закључака потписао да Приштина задржава право да примени режим привремених регистарских таблица.

“Не чуди да сте увек први када Приштина напада Србе на KиМ. Зато вас народ и неће, већ верује и зна да ће им председник Александар Вучић помоћи!”, написао је Петковић.

Борко Стефановић је претходно на Твитеру навео да је постигнут споразум 2011. да грађани са косовским таблицама, са грбом и заставом Kосова, морају да стављају пробне ако улазе у централну Србију.

“Вучић и Дачић 2016. прихватају да ово важи још пет година. То сад истекло. Лаже вас режим. Објасните Србима на KиМ како их ‘браните'”, навео је Стефановић.

Извор: Косово онлине

Check Also

Петковић: Уместо да формира ЗСО, Курти наставља са својим милитантним плановима

Директор Канцеларије за Косово и Метохију Петар Петковић изјавио је да Курти, уместо да формира …