Главна / Вести / Косово и Метохија / Вучић: Један од најтежих дана за Србе на КиМ

Вучић: Један од најтежих дана за Србе на КиМ

Председник Србије Александар Вучић изјавио је данас да је ово један од најтежих дана за Србе на Косову и Метохији и да није реч о драматизацији.

“Када имате посла са људима који нису одговорни, а којима је једини циљ како да прошире моћ, власт, а не да учине нешто добро за грађане, дођете тешко до рационалних решења”, казао је Вучић у обраћању јавности.

Он је истакао да је још синоћ знао да Приштина планира покрете специјалних снага на север Косова и да је то јутрос нешто после 6.00 часова урађено, додавши да је ово шести пут да је РОСУ упао са дугим цевима и снајперистима.

“То је најбруталнији упад са око 350 лица, много дугих цеви, више од 20 оклопних возила, снајпериста постављених на много места који су ваљда требало да, за то имамо доказе, покривају куће младих Срба који би се супротставили терору приштинске власти и онда су спроводили акцију за коју су ишли толико далеко да кажу унилатерално, без икаквог договора са било ким, можда са својим менторима”, навео је.

Председник Александар Вучић рекао је да власт у Приштини демонстрира силу, и да су на волшебан начин протумачили нешто што нигде не пише.

Он је у обраћању јавности, поводом кризе на Косову и Метохији, изјавио да постоје два споразума која се тичу слободе кретања, из 2011. и 2016. године.

У Приштини су на волшебан начин протумачили нешто што нигде не пише, истакао је председник и оценио да тамошња власт демонстрира силу.

Појашњава да више није проблем само у КС или ПР таблицама, већ у таблицама из централне Србије.

“Проблем је да наиђе аутомобил врањских таблица, амбуланта кола која су возила болеснике, зауставили су возило и затим скинули таблице једне међународно признате државе, чланице УН, зато што им се не свиђају и кажу ми њима стављамо стикере, они ће нама таблице”, навео је председник.

 

Истиче да то нигде не пише, нити је икада писало и наглашава да то не пише ни у једном документу.

“Онда су решили да све то спроведу уз силу и цео дан су демонстрирали силу и на Јарињу и на Брњаку”, казао је Вучић.

Извор: Т а н ј у г, РТС

Check Also

Петковић: Уместо да формира ЗСО, Курти наставља са својим милитантним плановима

Директор Канцеларије за Косово и Метохију Петар Петковић изјавио је да Курти, уместо да формира …