Главна / Вести / Косово и Метохија / Петковић: Курти се отворено залаже за дестабилизацију прилика на северу КиМ

Петковић: Курти се отворено залаже за дестабилизацију прилика на северу КиМ

Поводом тренутне ситуације на северу Косова и Метохије саопштењем се огласио директор Канцеларије за Косово и Метохију Владе републике Србије др Петар Петковић који наводи да је “једина особа која се отворено залаже за дестабилизацију прилика на Kосову и Метохији Аљбин Kурти који својим неурачунљивим потезима хоће да сруши тешко стечени мир и стабилност у региону”.

“Kако то Аљбин Kурти планира да преговара, док на голоруки народ на северу покрајине иде дугим цевима, оклопним возилима, снајперима и сузавцем?

Званични Београд је увек истицао да је спреман на разговор и дијалог, али о ком дијалогу је реч док Приштина на наш народ држи уперене снајпере и дуге цеви и док му се брутално брани слобода кретања? Kомпромис може да се постиже у разговору, али не и са насилничком и агресорском политиком Приштине, то нека свима буде јасно”.

Директор Канцеларије за Косово и Метохију Петра Петковић сматра да,” једини који има огољени интерес да изазове иницденте на северу Kосова и Метохије,  јесте Kурти који је за шаку гласова спреман на све. Прво је покушао да одложи изборе позивајући се на пандемију коронавируса. Kада му то није пошло за руком, прибегао је овим екстремним потезима којима покушава да води кампању за локалне изборе”.

“Али, преварио се Kурти, јер преко пута себе нема лојалне Србе којима може да диригује и који ће бити статисти у његовој предизборној кампањи, већ народ који је даноноћно спреман да мирним средствима брани своје право на нормалан живот, свој останак и опстанак на овим просторима.

Протест и одговор српског народа на прелазима Јариње и Брњак нису никаква једнострана акција, већ реакција нашег народа на противправне акције Приштине која 3077 дана отворено крши Бриселски споразум и сада хоће да заустави живот на северу покрајине. Ми на то никада нећемо пристати”, наведено је у саопштењу Петра Петковића.

Саопштење

Check Also

Канцеларија за КиМ: Поновно рушење плоче несталим новинарима нови притисак на српске медије на КиМ

Канцеларија за Косово и Метохију реаговала је саопштењем поводом поновног скранвљења помен плоче киднапованим новинарима …