Главна / Вести / Косово и Метохија / Селаковић: Јасна подршка Венецуеле по питању КиМ

Селаковић: Јасна подршка Венецуеле по питању КиМ

Министар спољних послова Србије Никола Селаковић састао се данас у Њујорку са министром спољних послова Венецуеле Феликсом Рамоном Пласенсијом Гонсалесом и захвалио му на подршци те земље по питању Косова и Метохије.

Селаковић је поручио да Србију и Венецуелу веже дугогодишње пријатељство и подсетио да ове године прослављамо 70 година од успостављања дипломатских односа.

Осврнуо се и на повезаност две земље које датира из Покрета несврстаних земаља, а министар Селаковић посебно је изразио задовољство што је министар Пласенсија потврдио да ће бити у Београду на комеморативном скупу, поводом обележавања 60 година од Прве Конференције Покрета несврстаних.

Шеф српске дипломатије захвалио је на континуираној подршци Венецуеле по питању од нашег највећег интереса, односно, јасном ставу о непризнавању једнострано проглашне независности тзв. Косова, као и на доследној подршци коју нам пружају у међународним организацијама.

Селаковић је оценио да су економска и привредна сарадња Србије и Венецуеле недовољно развијене и подвукао наш интерес за њихово унапређење.

Разговарано је и о интензивирању сарадње на високом нивоу, а министар Селаковић је истакао да би веома значајно било и одржавање политичких консултација на нивоу два министарства спољних послова.

Министар Гонсалес је захвалио на подршци Србије Венецуели и истакао да је Србија највећи пријатељ Венецуеле у Европи.

Извор: Т а н ј у г

Check Also

Вучић: Најважније је наше јединство

Председник Србије Александар Вучић поручио је, путем налога на Инстаграму , да је најважније наше …