Главна / Вести / Косово и Метохија / Вучевић: Надам се да ће се Албанци и њихови ментори дозвати памети

Вучевић: Надам се да ће се Албанци и њихови ментори дозвати памети

Подржавам став државног руководства да нема простора за прављење било каквог компромиса са Приштином, када је реч о решавању актуелне кризе на северу Косова, изјавио је данас градоначелник Новог Сада и потпредседник СНС Милош Вучевић, преносе Вечерње новости.
Вучевић је рекао да је ова криза поново отворила питање шта ће, после девет година, бити са Бриселским споразумом и да ли, с тим у вези, постоји Заједница српских општина или не.

“Надам се да ће се Албанци, пре свега њихови ментори и патрони, они који својим нечињењем и прећутним ставом дозвољавају то да раде, дозвати памети и да ће повући ‘Росу’ снаге које су изашле на административне прелазе и да ће се вратити за преговарачки сто”, рекао је Вучевић.

Он је нагласио да Албанци те административне прелазе имају захваљујући Вуку Јеремићу и Борку Стефановићу, односно спољној и унутрашњој политици која је вођена у време кад су државу водили Борис Тадић и Драган Ђилас и кад су о решавању питања Косова важне одлуке доносили Јеремић и Стефановић.

“Ова криза је и прилика да се подсетимо да су (неки) причали да ће Александар Вучић издати Косово. Девет година (по њима) издаје Косово и никако да га изда. И неће издати – казао је Вучевић.

Додао да некима у Србији није ваљао ни Бриселски ни Вашингтонски споразум а онда, након протека времена, “видимо да су то биле солидне ствари за Србију и српску заједницу на Косову и Метохији, само што Албанци то неће да примењују”.

Вучевић је оценио и да је новостворена криза покушај стварања озбиљног притиска на оно мало Срба што је остало на Косову.

“То је пре свега покушај притиска на север Косова и Метохије, који је хомогенији и чвршће се држи. Али, много је теже Србима у Грачаници или Штимљу, Косовском Поморављу и Ранилугу”, закључио је он.

Извор: Косово онлине, Вечерње новости

Check Also

Петковић обишао шесточлану породицу Гогић у Великој Хочи

Директор Канцеларије  за Косово и Метохију Петар Петковић борави у дводневној посети  у јужној српској …