Главна / Политика / Брнабић: Рамина изјава лоша за безбедност

Брнабић: Рамина изјава лоша за безбедност

Председница Владе Србије Ана Брнабић рекла је у Њујорку, поводом изјаве премијера Албаније Едија Раме који је пред Генералном скупштином УН позвао све да признају Косово, да поједини користе ту говорницу за политичке поене и да такве изјаве нису добре за регионалну безбедност.

Ана Брнабић је навела да је најбољи одговор дао генерални секретар УН Антонио Гутерес који је рекао да за Уједињене нације Косово није држава.

“Прва реченица на састанку са мном је била – Косово за нас није држава. То је најбољи и најдипломатскији одговор. Не видим шта има да се меша као премијер једне држава у унутрашња питања друге државе, Србије, а посебно што имамо добре односе и трудимо се да изградимо другачију будућност”, рекла је Брнабићева за Тањуг, замољена да прокоментарише изјаву Едија Раме.

Истакла је да је имала одличан састанак са Гутересом, јер је то што је рекао за Косово, била његова прва реченица на састанку, као и да је захвалио Србији на свему што ради за УН, мултилатерализам и међународни поредак.

Брнабићева је додала да је то учествовање у мировним мисијама, донације вакцина, хране и друго.

“Лепо је представљати Србију у УН”, рекала је Брнабићева, након обраћања у генералној скупштини УН, где је поручила да је Приштина распламсала велику кризу, и да је Београд привржен тражењу компромиса.

Албански премијер затражио је у говору пред Генералном скупштином УН да земље које до сада нису признале самопрокламовану независност Косова то учине.

Рама је, поред осталог, изнео тврдњу да је “суверенитет Косова реалност која траје 13 година и коју сви треба да прихвате”.

Извор: РТС

Check Also

Боцан-Харченко: Притисак на Србију невероватан

Амбасадор Руске Федерације у Србији Александар Боцан-Харченко каже да су основни циљеви Русије заштита становништва …