Главна / Вести / Косово и Метохија / Срби из Вучитрна, Прилужја и Обилића у блокади са сународницима са севера КиМ на Јарињу

Срби из Вучитрна, Прилужја и Обилића у блокади са сународницима са севера КиМ на Јарињу

Срби из Вучитрна, Прилужја и Обилића придружили су се сународницима са севера Косова и Метохије, који су већ седми дан у протесту на прелазима Јариње и Брњак.

Срби са севера КиМ блокирали су у понедељак прелазе Јариње и Брњак због одлуке приштинских власти да уведу репипроцитет на регистарске таблице за возила из Србије, као и због присуства специјалних јединица косовске полиције на два прелаза на северу.

Они од власти у Приштини захтевају да повуче спорне одлуке, које, како наводе, крше Бриселски споразум.

Заједно са народом, у блокади на прелазима су и представници Српске листе. Ситуација на прелазима је све време напета, а на прелазу Брњак у неколико наврата дошло је и до инцидената због интервенције специјалаца косовске полиције.

Срби са централног Косова и Метохије, из Прилужја, Вучитрна и Обилића придружили су се протестима, носећи транспарент са натписом “Браћа са средњег Косова и Метохије увек уз своју браћу са севера”.

Међу њима су и председник ПО општине Вучитрн и Обилић Милан Костиц и Горан Данчетовић, као и представник Срспке листе Славко Симиц.

Извор: Косово онлине

Check Also

Петковић: Стано чита само оно што му одговара

Директор Канцеларије за Косово и Метохију Петар Петковић оценио је да портпарол ЕУ Петер Стано …