Главна / Вести / Косово и Метохија / Вујичић: Српски народ зна да је држава Србија уз њега

Вујичић: Српски народ зна да је држава Србија уз њега

Посланица у Скупштини Србије Данијела Вујичић од почетка блокаде налази се на Косову и свакодневно је уз грађане који су на блокади на Јарињу и Брњаку. Поручује да је увек уз њих и да је држава Србија уз народ на Косову.

Она је за Косово онлајн истакла да су Срби на Косову већ дуги низ година жртве репресије и насиља од стране косовских институција.

“Ово је кулминирало у последњих осам дана слањем специјалних јединица Росу до зуба наоружаних, мимо сваког међународног споразума. Очигледно је да се Приштина определила да своју власт и моћ гради на политици антисрпства, уз подршку дела међународне заједнице и рекла бих да постратна рехабилитација у Приштини још траје”, навела је Вујичић.

Како је истакла, српски народ је опредељен да остане на овим просторима и да поштује Бриселски споразум и све договоре који су постигнути, а да је Заједница српских општина најважнија за Србе јер је она гарант опстанка Срба на овим просторима.

“Мој утисак је након седам дана проведених заједно са српским народом на блокадама да, осим штом пружају безрезервну подршку председнику Александру Вучићу, људи су потпуно свесни да ово није Србија из 2008. године или 2004, као и да ово није Србија из периода 1998 и 1999 када су Срби сами морали да решавају конфликте. Срби сада одлично знају да Србију води лидер, тога су свесни и у међународној заједници и у Приштини, Срби на челу са Александром Вучићем нису сами и да нису незаштићени као и да Вучић неће дозволити нове погроме”, Констатовала је она.

Вујичић је дала подршку и представницима Српске листе.

“Са овог места желим да упутим подршку руководству Српске листе јер су они од првог дана даноноћно на Јарињу и Брњаку заједно са народом. Битно је да смо сви сложни и да истрајемо у овој, још једној у низу, тешкој борби за опстанак српског народа”, закључила је Вујичић.

Извор: Косово Онлине

Check Also

Ракић: Нерасветљен злочин на Бистрици показатељ да је правда за Србе недостижна

Убиство Пантелије Дакића и Ивана Јововића и рањавање Марка Богићевића, Драгане Србљак, Богдана Букмирића и …