Главна / Друштво / Нови циклус дечјих емисија “Ђаци природњаци” ускоро пред гледаоцима

Нови циклус дечјих емисија “Ђаци природњаци” ускоро пред гледаоцима

Гледаоци РТВ Грачанице и ТВ Мост имали су прилике да у претходне две године погледају циклусе дечјих емисија “Хајде да се играмо” и “Хајде да се играмо и рециклирамо”. Оба циклуса имала су за циљ да подсете на старе и можда неправедно заборављене дечје игре у природи, а исто тако и да деци дају креативне идеје како искористити материјале и предмете који су већ искоришћени, односно, како рециклирати.

Након ова два серијала који су успешно представљени публици, удружење Литера започело је снимање и реализацију и трећег серијала дечјих емисија под називом “Ђаци природњаци” у коме ће се актери бавити очувањем животне средине и заштитом природе, а емисије су снимљене на различитим локалитетима.

По речима Радмиле Миљковић, идејног творца овог пројекта, очекивања су да ће се до децембра нове меисије наћи пред публиком, док је мрежа телевизија које ће их емитовати већ устаљена, али постоји могућност да ће још неке телевизијске куће приказивати нови циклус.

Режисер емисија, као и у претходна два циклуса је Соња Ристић, која наглашава да је снимање “Ђака природњака” било захтевније од претходна два серијала, пре свега због великог броја локалитета за снимања, а да су деца глумци и овог пута савладали задатак.

У студију РТВ Грачаница били су и млади актери ових емисија Борис Димитријевић и Огњен Димитријевић који су нам пренели своје утиске са снимања.

Гостовање можете погледати на видео снимку испод текста.

Check Also

Максимовић: У току припреме за седму манифестацију „Најјаче васкршње јаје“

На Васкршњи понедељак  17. априла биће одржана традиционална, седма по реду манифестација „Најјаче васкршње јаје“,  …