Главна / Вести / Косово и Метохија / Срби нападнути у Јужној Митровици, уз ударце викали “УЧК” и “уби Србина”

Срби нападнути у Јужној Митровици, уз ударце викали “УЧК” и “уби Србина”

Група од петнаестак Срба из општина на северу Косова нападнута је данас у јужном делу Косовске Митровице, док су предавали документа у Агенцији за пољопривреду. На њих је физички насрнула група млађих Албанаца, а како сазнајемо, само срећом није дошло до тежих повреда иако су неки нападнути флашама и ножевима.

Службеник у Агенцији за пољопривреду Шефки Бајрами потврдио нам је да се инцидент догодио, није говорио о детаљима, али нагласио је да је најважније да није дошло до тежих последица.

“Није се до сада овако нешто дешавало. Није било никад проблема. Ни прошле ни претпрошле године. Данас неки млади људи, вероватно због ситуације. Нису из канцеларије. Ово ће утицати на рад канцеларије, да људи више неће имати поверења. Али мислим да ће и то да прође“, рекао нам је Бајрами.

По његовим речима, косовска полиција је стигла кад се већ све смирило и направила записник, али није још увек саопштено ништа званично.

Како је за Косово онлајн изјавио један од нападнутих Срба, он је добио неколико удараца у тело и главу.

“Било је нас десетак, петнаест, да региструјемо домаћинства. Одједном се зачула гласна музика, помињали су Србе, нисам разумео. Рекли су нам да затварају шалтер. Кренули смо ходником напоље кад су кренули да нас ударају. Били су и са леве и са десне стране. Тражили су инцидент. Викали су “УЧК“, “уби Србина“… Кренули су песницама да ударају, флашама да гађају. Кад смо изашли на улицу зачуле се сирене полиције. Сви смо изјурили и кренули према мосту“, прича овај Србин, који није хтео да му помињемо име.

Он каже да је морао да се врати по оца који је остао у групи иза, а онда је добио још неколико удараца.

“Вратио сам се по оца, он је старији човек, онда су ме шутнули неколико пута и ударили песницом у главу. Срећом нисам озбиљније повређен. Полиција је после дошла. Да ли је то договорено не знам. Не верујем да је спонтано. То је канцеларије за Србе са севера“, каже.

Извор: Косово онлине

Check Also

Ученицима и просветним радницима председница Шубарић честитала школску славу

„Негујући и чувајући своје име, писмо, традицију и сећање на првог српског просветитеља свим ученицима …