Главна / Друштво / За студенте Приштинског универзитета у Косовској Митровици данас почела настава

За студенте Приштинског универзитета у Косовској Митровици данас почела настава

На Приштинском универзитету настава која ће се током ове академске године одвијати комбиновано почела је данас. Ова генерација бруцоша, њих 1130, данас су добили индексе и започели једно ново раздобље у свом животу.

Бруцоши Приштинског универзитета са привременим седиштем у Косовској Митровици, млади људи који су жељни да стичу нова знања, добили су индексе и тако постал академски грађани.

“Задовољство ми је пре свега што сам уписао то што сам желео – Филозофски факултет, смер социологија. Једва чекам да крену предавања”, рекаоје Јован Занфировић.

И Николина Грабовац једва чека почетак предавања на одсеку за руски језик.

Шездесет првој генерацији бруцоша Филозофског факултета добродошлицу и пуно успеха пожеле о је проф. др Звездан Арсић, декан овог Факултета.

“Желим вам срећан улазак у академску заједницу и очекујем да вашим обавезама приступите свесно и одговорно како би резултати били адекватни вашим и нашим жељама и очекивањима”, поручио је Арсић и додао да ће се колектив Факултета потрудити да студентима омогући што бољу реализацију наставних активности и обавеза.

Ове године настава на факултетима Приштинског универзитета, у зависности од епидемиолошке ситуације, одвијаће се комбиновано.

“Када се процени да је безбедност наших студената и наших наставника и запослених на Универзитету угрожена онда ћемо имати предавања онлајн. Када видимо да је могуће извести предавања ићи ћемо уживо”, рекао је проф.др  Здравко Витошевић, ректор приштинског универзитета.

Витошевић је нагласио да је присталица предавања уживо јер, према његовим речима, најбоља варијанта учења јесте директни контакт са наставницима и сарадницима.

На десет факултета Приштинског универзитета основне академске студије уписало је 1130 студената. За њих, као и за остале студенте, данас је почела настава.

Извор: ТВ Мост

Check Also

Аматерском позоришту “Јанићије Поповић” признање за колективну игру у представи “Живот гето тинејџера”

Дом културе Грачаница саопштио је данас да је, одлуком жирија публике, аматерском позоришту „Јанићије Поповић“ …