Главна / Друштво / У Грачаници одржана акција давалаштва крви под слоганом “Твојих пет минута нечији читав живот”

У Грачаници одржана акција давалаштва крви под слоганом “Твојих пет минута нечији читав живот”

Под слоганом “Твојих пет минута нечији читав живот” у Грачаници је одржана акција давалаштва крви у организацији Црвеног крста Грачаница и Службе за трансфузију крви КБЦ-а Приштина у Грачаници, на којој је прикупљено 70 јединица течности која живот значи.

Мотив добровољних даваоца крви је, како истичу,  хуманитарног карактера, неговање правих људских вредности  и чињеница да у сваком тренутку нечији живот може бити спашен.

Прикупљена крв ће како је планирано, поред КБЦ-а Приштина-Грачаница, бити према потреби дистрибуирана у свим српским срединама на Косову.

Секретар Црвеног крста Грачаница Света Живић истиче да га радује да се све више младих људи одазива акцијама добровољног давања крви и што је та база из дана у дан већа.

“Драго нам је што волонтери који долазе у Црвени крст такође буду добровољни даваоци крви, наравно чим напуне 18 година и они са собом увек повуку доста младих, њихових другара који кад једном дођу, увек се радо поново одазивају позиву”, каже Живић.

У Црвеном крсту Грачаница истичу да су поред редовних, у сваком тренутку спремни да организују ванредне акције прикупљања течности која живот значи, кад год се за то укаже потреба.

Check Also

ЕК: Политичка нестабилност на КиМ, испунити договорено с Београдом

Политичка нестабилност, ограничене законодавне активности, распрострањена корупција и недостатак финансијске самооџивости неке су од оцена …