Главна / Вести / Косово и Метохија / Осми дан протеста на коме се тражи правда за Марка Рошића

Осми дан протеста на коме се тражи правда за Марка Рошића

Испред Основног суда и Канцеларије Еулекса у Северној Митровици породица, пријатељи, комшије и другови већ осми дан траже правду за Марка Рошића, који је у притвору три године, оптужен за умешаност у убиство лидера Градјанске иницијативе Слобода Демократија Правда Оливера Ивановића.

Отац оптуженог Марка Рошића,Небојша Рошић каже да су истрајни у намери да протестима подстакну евентуално пуштање Марка како би могао да се брани са слободе и како би се судски процес који се учестло одлаже убрзао.

“Од уторка протестујемо сваки дан и наставићемо, прво због одлагања рочишта. Три рочишта су требала да буду у септембру и сва три су одложена, наводно због короне, а ми знамо да се сва друга суђења одвијају без икаквих проблема”, рекао је Рошић и додао да ће сваки дан протестовати док не почне суђење и не пусте његовог сина да се брани са слободе.

Отац окривљеног истиче да сумња да је оптужница политички монтирана јер не постоје адекватни докази који потврдјују било какву умешаност Марка Рошића.

“Већ три године га држе без и једног доказа, без и једне основане сумње. Оптужница је монтирана и то знају сви. Тужилац који је написао оптужницу отишао је у пензију и он је априла месеца јавно рекао да има уплива политике у правосуђе Косова”, нагласио је Рошић.

Небојша Рошић  истиче да је више од 20 жалби уложено на оптужницу и на притвор и да је сваки пут Апелационо веће било састављено од три Албанца, те да није поштван Бриселски споразум, према коме веће треба да чине најмање два Србина.

Марко Рошић се налази у притвору од  23. новембра 2018. године.

Извор: ТВ Мост

Check Also

Починилац троструког убиства у Глођану и даље у бекству

Полиција и правосудни органи и даље трагају за маскираном особом која је калашњиковим убила два …