Главна / Вести / Косово и Метохија / Влајић: Тодосијевићу није упућен позив да се јави на издржавање казне

Влајић: Тодосијевићу није упућен позив да се јави на издржавање казне

Ивану Тодосијевићу којем је одлуком косовског апелационог суда потврђена пресуда на две године затвора, није упућен позив да се сутра јави у притворни центар у Митровици на издржавање казне, потвдио је адвокат тог посланика Српске листе, Небојша Влајић, преноси КоССев.

„Он (Тодосијевић) није примио позив, њему позив није упућен, њега обавештавају преко штампе, као што су му пресуду уручили преко штампе, десет дана пре него што смо је ми добили“, рекао је Влајић.

Влајић наводи, да док не стигне позив, не може ништа да коментарише.

“Он није примио позив и немамо о чему да причамо. Када буде примио позив, ми ћемо одлучити шта ћемо да предузмемо даље“, додао је адвокат Тодосијевића.

Влајић каже да не зна одакле су се у косовским медијима појавили наводи о томе да је Тодосијевићу уручен позив.

Одлуком Апелационог суда Косова, посланику Српске листе Ивану Тодосијевићу потврђена је пре два месеца пресуда на две године затвора због изјаве коју је дао током обележавања 20. годишњице бомбардовања, када је, између осталог, рекао да је „Рачак фабрикован“.

Осим косовских медија, о томе да је Ивану Тодосијевићу уручен позив да се јави на издржавање казне, известио је и директор Канцеларије за Косово и Метохију Петар Петковић.

Петковић је крајем септембра казао да је Приштина извршила нови „притисак и удар на Србе“, те да је Тодосијевићу упућен позив да се 6. октобра до 12. часова јави у притворни центар у Митровици на издржавање затворске казне.

Директор Канцеларије за КиМ казао је и да је позив Тодосијевићу написан 17. септембра, односно истог дана када се одбрана, након пресуде Апелационог суда, поступајући по ванредном правном леку, упутила захтев за заштиту законитости.

Званични Београд је у више наврата исказао своје незадовољство поводом пресуде која је изречена Тодосијевићу, а о томе се говорило и у Бриселу, што је недавно потврђено и из ЕУ.

Српска страна је истицала да је одлука косовског апелационог суда у супротности са Бриселским споразумом, односно тачком 10 споразума о правосуђу која налаже да мора да се поштује национални састав већа из предмета који долазе из српских средина, односно да у већима морају да буду две судије српске националности и један Албанац.

Извор: КоССев,Косово Онлине

Check Also

Починилац троструког убиства у Глођану и даље у бекству

Полиција и правосудни органи и даље трагају за маскираном особом која је калашњиковим убила два …