Главна / Политика / Заменик председника руске владе Борисов у посети Србији

Заменик председника руске владе Борисов у посети Србији

Заменик председника Владе Руске Федерације и копредседник руског дела Међувладиног комитета за сарадњу Србије и Русије, Јуриј Борисов, запоцео је данас дводневну радну посету Србији.

Борисова, једног од најближих сарадника руског председника Владимира Путина, на београдском аеродрому “Никола Тесла” пре подне је дочекао српски министар Ненад Поповић.

Борисов и Поповић ће из Београда отпутовати на Златибор, где ће данас и сутра бити одржано 19. заседање Медувладиног српско-руског комитета за трговину, економску и научно-техницку сарадњу.

“Србија дочекује великог пријатеља наше земље и народа. Очекујем да потврдимо најбоље политичке односе две земље, али и да отворимо нове перспективе за развој економских односа на стратешким основама”, рекао је Поповић, копредседник српског дела Међувладиног комитета за сарадњу.

Током пленарног заседања Комитета биће разматрана актуелна питања из најважнијих области билатералне сарадње две земље као што су трговина, енергетика, пољопривреда, грађевинарство и инфраструктура, здравство, одбрана, иновације, високе технологије и друге.

Другог дана посете, предвиђено је да се Борисов састане са председником Србије Александром Вучићем.

Извор: ТАНЈУГ

Check Also

Лајчак: Брисел ради на сусрету Вучића и Куртија

Специјални изасланик ЕУ за дијалог Београда и Приштине Мирослав Лајчак изјавио је да се у …