Главна / Вести / Косово и Метохија / Кандидаткиња за градоначелницу Грачанице Љиљана Шубарић посетила Преоце и Ватрогасну јединицу у Лапљем Селу

Кандидаткиња за градоначелницу Грачанице Љиљана Шубарић посетила Преоце и Ватрогасну јединицу у Лапљем Селу

У оквиру предизборне кампање, кандидаткиња Српске листе за градоначелницу Грачанице проф. др Љиљана Шубарић, данас је најпре посетила Ватрогасну јединицу у Лапљем Селу, чији припадници даноноћно локалном становништву, поред пожара, помажу и приликом поплава и код других врста несрећа.

– Данашњом посетом ватрогасној служби дошли смо да укажемо поштовање нашим херојима, радницима ватрогасне службе које ја често поредим са радницима службе хитне помоћи. Ово су хероји чији је задатак да спашавају и заштите људе – рекла је Шубарић у току посете ватрогасцима.

Кандидаткиња Српске листе Љиљана Шубарић потом је обишла и више породица у ромском насељу у селу Преоце и са њима разговарала о потребама и проблемима ових људи од којих највећи број живи у стању социјалних потреба.

– Знамо са којим се проблемима сусрећу, а проблеми су огромни. Постоје вишечлане породице са много деце, а живе у неусловним кућама и трудићемо се да им помогнемо материјално, да их укључимо у што већем броју у образовне системе, односно, да се деца школују и образују, јер само на такав начин мислим да могу да постигну успех. Образовањем, они ће моћи да уђу у све институције на територији општине Грачаница – рекла је Шубарић.

Након разговора са ромским породицама, Љиљана Шубарић у Преоцу је посетила и амбуланту, где је било речи како додатно унапредити рад здравствених установа на овом подручју.

Check Also

Посматрачка мисија ЕУ: Избори били добро организовани, пропусти на северу КиМ

Шеф посматрачке мисије Европске уније на локалним изборима на Косову и Метохији Лукас Мандл, изјавио …