Главна / Друштво / “Авенија” представила пројекат “ЕПР – жене то могу”

“Авенија” представила пројекат “ЕПР – жене то могу”

Пројекат ” Ефикасна производња рукотворина – жене то могу” Удружења пословних жена “Авенија” реализоваће се у наредних шест месеци, а његов превасходни циљ је да женским удружењима и организацијама омогући да њихови производи лакше пронађу своје место на тржишту, а самим тим и допринесу условима живота у срединама у којима оне делују, речено је на конференцији за медије овог удружења која је одржана у Грачаници.

Гордана Ђорић, председница Удружења жена “Авенија”, истакла је да је да је ово још једна могућност за чланице удружења да усаврше производњу, пласирање производа, као и да запосле себе па чак и особе из њиховог окружења.

“Још једна приика да се наше чланице упознају са производњом и пласирањем својих производа путем интернет каталога и сајта и како да боље зараде и, на крају, да себи омогуће самозапошљавање, као и члановима своје породице или некоме из свог окружења. То је и циљ наше организације”, истакла је Гордана Ђорић.

“Наша очекивања су да жене, које ће учествовати у овом пројекту, из њега изађу јаче, да покажу нешто ново, да покажу шта све могу и умеју, и да остваре неки приход за себе и своју породицу. Имамо довољан број жена, а ово је први пројекат те врсте. Трудимо се ово буде међуетнички пројекат, да се спроводи кроз генерацијску сарадњу и да  дође до умрежавања”,  рекла је Милена Лазић, менаџер овог пројекта.

Пројекат Удружења пословних жена “Авенија”, “Ефикасна производњаа рукотворина – жене то могу” је део финансијског гранта “Културно наслеђе као покретач дијалога међу заједницама” који спроводи Мисија УНДП на Косову и канцеларија Европске Уније у Приштини.

 

 

 

Check Also

Аматерском позоришту “Јанићије Поповић” признање за колективну игру у представи “Живот гето тинејџера”

Дом културе Грачаница саопштио је данас да је, одлуком жирија публике, аматерском позоришту „Јанићије Поповић“ …