Главна / Политика / Учесници Самита стигли у Београд, међу њима и Насеров син

Учесници Самита стигли у Београд, међу њима и Насеров син

Делегације учесника комеморативног Самита Покрета несврстаних који се одржава сутра и прекосутра, а међу којима је и син некадашњег председника Египта и једног од оснивача Покрета Гамала Насера, стигле су данас на аеродром Никола Тесла у Београду.

Међу делегацијама су министри спољних послова Судана и Палестине, Марјам Алмахади и Риалд Малки, асистент министра спољних послова Египта Ехаб Бадавеј, генерални секретар Министарства спољних послова Либије Мохамед Иса, помоћник министра спољних послова Арапске лиге Ахмед Кхатаби, амбасадор при УН Кубе Педро Квеста.

Такође, у Београд су стигли и заменик министра спољних послова Таџикистана Хусејин Махмурад, први заменик министра спољних послова Узбекистана Фархад Арзиев, као и генерални секретар министарства спољних послова Сингапура Ли Лонг.

На аеродрому их је дочекао државни секретар у Министарству спољних послова Србије Немања Старовић.

Званичници земаља чланица Покрета несврстаних и посматрача учествоваће на комеморативном скупу у Београду, којим се обележава 60 година од оснивања Покрета и прве конференције.

Долазак на конференцију у Београд потврдило је више од 100 делегација, а око 45 њих предводиће миниситри спољних послова.

У Београду, на највећем мултилатералном скупу у Европи ове године, очекује се и учешће неколико председника и премијера.

Домаћини Самита, који ће у понедељак и уторак бити одржани на Сајму, су Србија и Азербејџан, а Београд своје госте дочекује, као и пре шест деценија, са заставама свих земаља учесница које се могу видети дуж ауто-пута, али и у центру града.

Извор: Т а н ј у г

Check Also

Лајчак: Брисел ради на сусрету Вучића и Куртија

Специјални изасланик ЕУ за дијалог Београда и Приштине Мирослав Лајчак изјавио је да се у …