Главна / Политика / Вучић са шефом ирачке дипломатије
VUCIC IRAK MINISTAR

Вучић са шефом ирачке дипломатије

Председник Србије Александар Вучић примио је данас министра спољних послова Републике Ирак Фуада Хусеина, који предводи делегацију своје земље на обележавању 60. годишњице Покрета несврстаних земаља и који је пренео поздраве ирачког државног врха.

Председник Вучић је министру Хусеину рекао да српски народ гаји искрено пријатељство према ирачком народу, што се одражава кроз вишедеценијске добре билатералне односе, саопштила је председникова Служба за сарадњу с медијима.

Вучић је захвалио на подршци коју Ирак пружа целовитости и суверенитету Србије и додао да Србија, са своје стране, подржава суверенитет и целовитост Ирака.

Двојица саговорника су констатовали да постоји обострани интерес за повећањем економске сарадње и трговинске размене, изразивши наду да ће ускоро бити закључен нови Споразум о економској, трговинској и техничкој сарадњи између Србије и Ирака, који ће дати подстрек развоју јачих веза у различитим областима, попут пољопривреде, грађевинарства, здравства и фармацеутске индустрије.

Председник Вучић је подсетио на пређашња искуства српско-ирачке сарадње, а министар Хусеин је позвао српске компаније да учествују у поновној изградњи ирачких капацитета у различитим областима и помогну диверсификацију економије те земље.

На састанку је закључено да је потребно обновити рад Мешовитог комитета за сарадњу и успоставити контакте између представника пословног и друштвеног живота Србије и Ирака, наводи се у саопштењу.

Извор: ТВ Мост, Саопштење

Check Also

Лајчак: Брисел ради на сусрету Вучића и Куртија

Специјални изасланик ЕУ за дијалог Београда и Приштине Мирослав Лајчак изјавио је да се у …