Главна / Политика / Вучић са палестинским министром: Остаје чврст став о КиМ
VUCIC PALESTINA MINISTAR

Вучић са палестинским министром: Остаје чврст став о КиМ

VUCIC PALESTINA MINISTAR

Председник Александар Вучић примио је данас палестинског министра иностраних послова Ријада Ал-Маликија, учесника скупа посвећеног 60. годишњици Прве конференције Покрета несврстаних, и захвалио на принципијелном ставу Палестине о непризнавању једнострано проглашене независности тзв. Косова.

Министар Ал-Малики је потврдио да такав став палестинских власти остаје чврст, саопштила је прес служба председника.

Вучић је истакао да Србија цени традиционална пријатељства и да ће српска спољна политика водити рачуна да их ни у једном тренутку не занемари. Такође је рекао да је неопходна снажнија сарадња у мултилатералним организацијама и форумима, саопштила је прес служба председника.

Он је захвалио за подршку Палестине суверенитету и територијалном интегритету Србије и на принципијелном ставу о непризнавању једнострано проглашене независности тзв. Косова, а посебно кроз противљење чланству тзв. Косова у међународним организацијама.

Министар Ал-Малики је потврдио да такав став палестинских власти остаје чврст.

Вучић је са министром разговарао о различитим аспектима билатералних односа, за чијим унапређењем постоји обострана жеља.

Предложено је одржавање седнице Мешовитог комитета за сарадњу, који би конкретизовао идентификоване могућности за свеобухватну сарадњу.

Министар Ал-Малики је информисао председника Вучића о палестинском виђењу дешавања на Блиском истоку.

Извор: ТВ Мост, Саопштење

Check Also

Вучић честитао Радеву: Србија остаје искрен партнер

Председник Србије Александар Вучић упутио је честитку председнику Републике Бугарске Румену Радеву, поводом поновне победе …