Главна / Политика / Дачић захвалио Палестини на принципијелној позицији о Косову и Метохији

Дачић захвалио Палестини на принципијелној позицији о Косову и Метохији

Педседник Скупштине Србије Ивица Дачић разговарао је данас са министром иностраних послова и дијаспоре Државе Палестине Риадом Ал Малкијем и захвалио на принципијелној позицији и подршци коју Палестина пружа Србији у вези са питањем Косова и Метохије.

Министар Ал Малки пружио је уверење да се њихова позиција о КИМ неће мењати, саопстено је из кабинета председника парламента.

Дачић изразио је задовољство због поновног сусрета са својим бившим колегом министром Ал Малкијем и захвалио му се на учешћу на састанку Покретна несврстаних земаља којим се обележава шездесет година од оснивања покрета и одржавања првог Самита у Београду, управо у згради Народне скупштине.

Истакао је да су односи између Србије и Палестине традиционално добри и изразио спремност да и на функцији председника Народне скупштине настави да ради на њиховом даљем унапређењу.

Министар Ал Малки се сложио да су односи између Палестине и Србије традиционално пријатељски и захвалио Дачићу на доприносу који је лично дао њиховом развоју и унапређењу.

Истакао је да добре политичке односе треба да прати и развој економске сарадње и изразио је наду да ће ускоро доћи до реализације идеје о формирању заједничког комитета за економску сарадњу, о чему су саговорници раније разговарали.

Извор: ТАНЈУГ

Check Also

Вучић честитао Радеву: Србија остаје искрен партнер

Председник Србије Александар Вучић упутио је честитку председнику Републике Бугарске Румену Радеву, поводом поновне победе …