Главна / Друштво / Петковић упутио честитку мати Харитини поводом храмовне Славе Пећке Патријаршије

Петковић упутио честитку мати Харитини поводом храмовне Славе Пећке Патријаршије

Директор Канцеларије за КиМ Петар Петковић путем свог налога на фејсбуку честитао је мати Харитини игуманији Пећке Патријаршије данашњи празник Покров Пресвете Богородице, који Пећка Патријаршија прославља као своју храмовну Славу.
“Честитка мати Харитини, игуманији ставропигијалне лавре Пећке Патријаршије поводом храмовне Славе:
Нека нам и данашњи Празник помогне да заједно пребродимо сва искушења
“У име Канцеларије за Косово и Метохију и своје име, Вама и сестринству честитам данашњи празник и храмовну славу, Покров Пресвете Богородице.
Данас прослављамо духовно покровитељство, посредовање и заступништво пред Богом, које добијамо услед великог милосрђа и љубави Пресвете Богородице према нама.
Њена заштита, потребна нам је данас више него икада пре у новијој историји, поготово нашем народу на Косову и Метохији који се свакодневно суочава са бројним изазовима и недаћама, где нам је свакодневно угрожено постојање, наша православна вера и вековни храмови, језик, предање и богато културно наслеђе, где нам својатају и покушавају да затру све што је српско.
Нека нам данашњи Празник и ваше свакодневне молитве помогну да у нади и љубави према ближњима, сложни и ојачани, превазиђемо сва искушења и останемо и опстанемо на нашој светој косметској земљи, а да наше хришћанско и национално достојанство свагда у части и честито носимо и њиме се дичимо.
Желим Вам срећну и Богом благословену храмовну Славу”, навео је Петковић на свом фејсбук профилу.
Фејсбук, Др Петар Петковић

Check Also

Аматерском позоришту “Јанићије Поповић” признање за колективну игру у представи “Живот гето тинејџера”

Дом културе Грачаница саопштио је данас да је, одлуком жирија публике, аматерском позоришту „Јанићије Поповић“ …