Главна / Вести / Косово и Метохија / Вучић: Нека туђа памет је то измислила. Није то Курти. Нека они раде свој посао ми ћемо свој

Вучић: Нека туђа памет је то измислила. Није то Курти. Нека они раде свој посао ми ћемо свој

Председник Србије Александар Вучић оценио је да циљ јучерашње акције косовске полиције нису биле мере које је Курти оправдава борбом против кријумчарења,односно како је рекао Вучиц, борба против чоколадица, већ искључиво провокације и напади на Србе.

Вучић је, на питање да коментарише правдање Аљбина Куртија да је акција била усмерена против мултиетничког криминала, нагласио да сам Курти зна да не говори истину и да зна шта су му биле стварне намере и најавио да ће о томе сутра детаљније говорити на ТВ Прва

„Јуче су хапсили чоколадице са дугим цевима и оклопним возилима. Њима нису били циљ чоколадице, већ искључиво провокације и напади на Србе, а све је било покривено тиме да су ухапсили у Пећи и Пришини двојицу. То је шупља прича којом странци долазе нас да убеђују да се ради о наводној борби против криминала”, додао је он.

На питање о очекивањима од сутрашње седнице Савета безбедности УН, рекао је да не мисли да ће она било шта решити.

„Шта год урадили Албанци имаће увек подршку велике петорке.

Мало је другачији састав велике петорке у Савету безбедности УН, али то не мења ништа. Ми можемо да очекујемо подршку Русије и Кине, и неких малих земаља, али то неће променити ствари не терену“, објаснио је он.

Казао је да ће сутра говорити о улози „свих њих у безумним лажима у вези борбе против криминала , хапшења „марс“ чоколадица са великом количином испуцаних метака“.

„Није то први пут, нека туђа памет је то измислила. Није то Курти. Нека они раде свој посао ми ћемо свој“, истакао је он.

Вучић је казао да је јучерашњу објаву на друштвеним межама, после састанка са Србима на КиМ, сам написао, и да је то стварно тако да је тешко човеку док не донесе одређену одлуку.

„Ломите се данима, месецима, некада годинама, а када донесте одлуку потпуно сте растерећени, знате шта сте учинили да избегнете сваку ескалацију“, исткао је он.

Подсетио је да је молио први и други пут када су тако нешто радили, указао да су за регистарске таблице довели окплона возила, па онда понижавали Србе да праве шпалир напуштајући север Косова под пуним наоружањем.

Извор: ТАНЈУГ

Check Also

Лајчак: Добра размена мишљења са представницима Еулекса и Кфора

Специјални представник Европске уније Мирослав Лајчак састао се, током посете Косову, и са високим званичницима …