Главна / Вести / Косово и Метохија / ЦИК: Почела дистрибуција изборног материјала по општинама

ЦИК: Почела дистрибуција изборног материјала по општинама

Централна изборна комисија (ЦИК) започела је дистрибуцију главног изборног материјала, укључујући и гласачке листиће за сутрашње локалне изборе на Косову, преноси Косово прес.

Из централних канцеларија ЦИК-а, под надзором Косовске полиције, изборни материјал ће бити послат у складишта општинских комисија у 38 општина.

Портпарол ЦИК-а Ваљмир Ељези рекао је да је, према одлуци ЦИК-а, за изборе за градоначелнике штампано 1.698.600 гласачких листића, а исто толико и за изборе за скупштине општина.

“Према плановима, ЦИК је дистрибуирала главни изборни материјал, који укључује гласачке листиће. Овај материјал од посебног значаја, под надзором Косовске полиције, биће послат у складишта општинских изборних комисија, у 38 општина”, каже Ељези.

Додао је да је за локалне изборе штампано око 10 одсто мање гласачких листића од броја бирача.

“И за ове изборе око 187.000 гласачких листића штампано је мање од броја бирача или око 10 одсто. То је пракса која се примењивала у претходним изборним процесима. На последњим парламентарним изборима одржаним у фебруару штампано је око 178.000 гласачких листића мање од броја бирача“, навео је Ељези.

Локални избори биће одржани сутра у 38 општина на Косову, а на њима ће први пут гласати више од 41.000 бирача. Данас је изборна тишина, док су политичке странке синоћ завршиле изборну кампању која је почела 16. септембра.

Извор: Косово Онлине

Check Also

СЛ: Предузети све мере и заштитити живот председника Александра Вучића

Српски народ са Косова и Метохије је дубоко забринут због информација, до којих су дошле …