Главна / Вести / Косово и Метохија / КФОР окончао праћење налепница, преузела косовска полиција

КФОР окончао праћење налепница, преузела косовска полиција

Косовска полиција преузела је у потпуности праћење процедуре примене лепљења налепница на таблице возила, пошто је јутрос у 8.00 часова окончан период од две недеље колико је КФОР контролисао примену договора у Бриселу о таблицама на административним прелазима Брњак и Јариње.

КФОР ће ипак, и у наредном периоду преко Тима за праћење кроз патроле надгледати имплементацију споразума на терену.

Налепнице постоје у две величине, а постављени су постери са објашњењем како се користе.

Према процедури о примени налепница, возач изађе из аутомобила и прелепи таблицу, што контролише полиција.

Командант КФОР-а Федерико Федеричи, током чијег мандата је постигнут споразум, рекао је за Т а н ј у г, да је са задовољством прихватио Бриселски споразум између Београда и Приштине о таблицама.

“Радо сам прихватио Бриселски споразум. Могу рећи да је Кфор одиграо важну улогу током ове кризе. Имао је блиску сарадњу са Мирославом Лајчаком, ЕУ, и природно, током саме кризе, ја лично, а и људи на локалном нивоу – успели смо да одржимо контакт са свим институцијама – полицијом, али и градоначелницима општина на северу. Главни циљ, наглашавам, био је да покушамо да смиримо ситуацију, да буде што је могуће мирнија, и да избегнемо ескалацију тензија”, рекао је Федеричи.

Предвиђено је да овај споразум, који су постигли представници Београда и Приштине, траје наредних шест месеци, до када се очекује проналажење трајног решења.

Извор: Т а н ј у г

Check Also

СЛ: Предузети све мере и заштитити живот председника Александра Вучића

Српски народ са Косова и Метохије је дубоко забринут због информација, до којих су дошле …