Главна / Вести / Косово и Метохија / Кандидати и политички представници након гласања о вољи грађана и демократским слободама

Кандидати и политички представници након гласања о вољи грађана и демократским слободама

Представници Српске листе и остали учесници локалних избора који су данас одржани у Косовској Митровици, као и на територији целог Косова, обавили су у преподневним сатима своју грађанску дужност након чега су се обратили грађанима шаљући им поруке охрабрења да у што већем броју искористе своје демократско право.

Ракић: Грађани масовно на бирачким местима

Председник Српске листе Горан Ракић  изјавио је јутрос након гласања да је задовољан начином на који је изборни дан почео.

„Као што се и сами можете уверити, грађани општине Северна Митровица од раних јутарњих часова, масовно и у великом броју кренули су ка бирачким местима како би дали свој глас и искористили своје грађанско право и подржали своје кандидате за градоначелнике и одборнике“, изјавио је Ракић.

Радојевић: Грађани ће рећи своје на изборима

Кандидат за градоначелника Милан Радојевић рекао је након што је испунио грађанску дужност у бирачком центру у СТШ „Михајло Петровић Алас“ да изборини процес протиче у најбољем реду, упркос изазовима и тешкоћама које смо имали претходних дана.

„Надамо се да ће се изборни процес завршити у најбољем реду, да ће грађани рећи своје на изборима и да ћемо на изборима одбранити своје право на слободу говора, право на наше писмо и право на слободу кретања“ рекао је Радојевић.

Милуновић: Часно смо изашли пред грађане и дали им могућност да бирају

Кандидат ГИ „Српски опстанак“ за одборника у СО Северна Митровица Душан Милуновић рекао је данас након што је гласао у бирачком центру ОШ „Свети Сава“ да су искористили своје право да бирају и да буду бирани.

„Ми смо обавили своју грађанску дужност, часно изашли пред грађане и дали им могућност да бирају како ће њихов град бити уређен. Кампања је била оптерећена дешавањима на северу Косова, посебно због упада РОСУ јединица и ових „стикера“ истакао је Милојевић.

Хоџић: Што вечи број бирача, то снажнија воља грађана

Заменица градоначелника Општине Северна Митровица Адријана Хоџић изјавила је да очекује да ће целокупан изборни процес протећи у реду и да је радује чињеница да добар део грађана излази на изборе.

„То је једини начин да се чује воља грађана. Што већи број бирача, то ће бити јаснија слика за оног који победи. Што већи број бирача, то ће бити снажнија воља грађана. Самим тим, то ће значити велику одговорност  за будуће лидере тј. руководство локалне самоуправе општине Северна Митровица“, поручила је Хоџић након што је у бирачком центру ОШ „Свети Сава“ обавила своју грађанску дужност.

Извор: Радио Косовска Митровица

Check Also

Лајчак: Добра размена мишљења са представницима Еулекса и Кфора

Специјални представник Европске уније Мирослав Лајчак састао се, током посете Косову, и са високим званичницима …