Главна / Вести / Косово и Метохија / Петковић: Убедљива победа СЛ показује важност српског јединства

Петковић: Убедљива победа СЛ показује важност српског јединства

Директор Канцеларије за КИМ Петар Петковић изјавио је данас да је убедљива победа Српске листе на локалним изборима на КИМ показала колико је важно да српски народ буде јединствен, колико верује Србији и њеном председнику Александру Вучићу, али и какав је наш однос према Бериселском споразуму, односно формирању ЗСО.

“Како је била снажна и убедљива победа СЛ нека сви знају да ће такав бити снажан одговор и српског народа и Српске листе ако се не формира ЗСО. Уколико се у новембру то питање не покрене биће снажан и убедљив одговор. Срби ће изаћи из своих институција на северу покрајине”, рекао је Петковић на конференцији за медије у Влади Србије.

Он је истакао да је излазност у српским срединама била већа него пре четири године што, како је рекао, показује да српски народ верује Србији и њеном председнику Александру Вучићу и додао да је победа и остварена захваљујући пуној подршци председника Александра Вучића српском народу и Српској листи.

Он је додао и да би резултате избора требало да анализирају у међународној заједници, посебно они који су подржавали премијера привремених институција Аљбина Куртија у, како је рекао, акцији терора над Србима на северу и који су говорили како је то била сјајна и дивна акција.

“Нека добро размисле они који су подржавали акцију Аљбина Куртија, јер не само да је српски народ изашао и подржао Српску листу, Већ су и Албанци казнили Куртија због његове сулуде политике коју је водио”, рекао је он.

Говорећи о резултатима избора он је казао да је у свим срединама, односо у 10 општина, била знатно већа него пре четири године али и фебруарских избора.

Та излазност, рекао је била је цак 30 одсто већа, посебно у Косовској Митровици, Звечану и Лепосавићу где су победили кандидати Српске листе.

Петковић је изнео и детаљне резулатате по општинама.

Извор: ТАНЈУГ

Check Also

Лајчак: Добра размена мишљења са представницима Еулекса и Кфора

Специјални представник Европске уније Мирослав Лајчак састао се, током посете Косову, и са високим званичницима …