Главна / Вести / Косово и Метохија / Посматрачка мисија ЕУ: Избори били добро организовани, пропусти на северу КиМ

Посматрачка мисија ЕУ: Избори били добро организовани, пропусти на северу КиМ

Шеф посматрачке мисије Европске уније на локалним изборима на Косову и Метохији Лукас Мандл, изјавио је да су избори били добро организовани, али да је “било и пропуста, попут недостатка политичке слободе у српским срединама на северу”.

“Избори су били добро организовани и правила су поштована током кампање. На северу је конкуренција била ограничена. Посматрачи ЕУ посетили су око 400 бирачких места. Забележено је неколико случајева потпомагања гласања и проблема са роком за подношење докумената”, рекао је Мандл на конференцији за медије у Приштини.

Тврди да је “Српска листа монополизовала политички живот Срба и да је било случајева застрашивања и притиска кандидата Српске листе”.

“У неколико случајева је забележено да су бирачи имали истекла документа. Уочили смо да је Српска листа монополизовала политички живот Срба на Косову. Мисија ЕУ је у разговору са грађанима сазнала да им је било прећено и да су били под притиском од стране кандидата Српске листе и њихових активиста”, навео је Мандл.

Извор: РТС

Check Also

ПО Косовска Митровица учесник Сајма туризма у Крагујевцу

Привремени орган општине Косовска Митровица један је од учесника Међународног сајма туризма и сеоског туризма …