Главна / Вести / Косово и Метохија / Канцеларија за КиМ: Пресуда Ненаду Арсићу доказ пристрасности судских инстанци из Приштине

Канцеларија за КиМ: Пресуда Ненаду Арсићу доказ пристрасности судских инстанци из Приштине

Одлука такозваног Врховног суда Kосова да потврди осуђујућу пресуду Ненаду Арсићу, Србину из Чаглавице, нови је у низу доказа пристрасности судских инстанци из Приштине. Недопустиво је и срамотно да се Србима на Kосову и Метохији ускраћује право на правично суђење и да се они прогањају и терете по тајним оптужницама и осуђују на вишегодишње казне затвора, без чврстог утемељења на доказима, уз бројне повреде њихових права – саопштава Канцеларија за Косово и Метохију.

Ни такозвани Апелациони, ни такозвани Врховни суд, уопште нису разматрали став Арсићеве одбране о потпуно противречним исказима оштећених у овом случају, иако су двојица оштећених у својим изјавама наводили потпуно различите верзије истог догађаја. С тим у вези, Арсићев одвокат већ припрема жалбу такозваном Уставном суду, такозваног Kосова, у коме ће изнети и ове аргументе, али и друге процесне повреде у случају Ненада Арсића – наводи се у саопштењу Канцеларије.

Check Also

ПО Косовска Митровица учесник Сајма туризма у Крагујевцу

Привремени орган општине Косовска Митровица један је од учесника Међународног сајма туризма и сеоског туризма …