Главна / Вести / Косово и Метохија / Петар Петковић: Фон Крамон покушала да од Срба са КиМ направи легитимне мете у које је дозвољено пуцати

Петар Петковић: Фон Крамон покушала да од Срба са КиМ направи легитимне мете у које је дозвољено пуцати

Нескривена албанска лобисткиња Виола фон Крамон покушала је вечерас да од Срба са Косова и Метохије направи легитимне мете у које је дозвољено пуцати. У свом опасном походу релативизације насиља Приштине и Аљбина Куртија над голоруким српским народом на северу покрајине, овога пута превршила је сваку меру, оптужујући Србе да су криви што је у њих испаљено више од 100 бојевих метака и небројено патрона сузаваца и шок бомби – наводи директор Канцеларије за Косово и Метохију Петар Петковић у саопштењу.

Да ли је и Срећко Софронијевић крив што је добио метак док је покушавао да заштити супругу и своје двоје деце? Да ли су то европске вредности за које се она залаже? Да се госпођа Фон Крамон истински залаже за европске вредности, пажљиво би саслушала поруке шефа европске дипломатије Жозепа Бореља који је отворено осудио једностране насилне акције Приштине и навео да оне нису биле координисане. Међутим, после вечерашње изјаве, више је него очигледно да се шеф Виоле фон Крамон не налази у Бриселу, већ у Приштини, па би најпоштеније било да скине маску некаквог европског представника и лажно се не представља – каже Петковић у саопштењу.

 

Check Also

Лајчак: Добра размена мишљења са представницима Еулекса и Кфора

Специјални представник Европске уније Мирослав Лајчак састао се, током посете Косову, и са високим званичницима …