Главна / Вести / Косово и Метохија / Гашић: Самоћа ме убија, комуницирам само са Косовском полицијом и Кфором

Гашић: Самоћа ме убија, комуницирам само са Косовском полицијом и Кфором

Мада је прошло неколико месеци од њеног повратка у Ђаковицу, Драгица Гашић још увек не може ни у продавницу да уђе, како би се снабдела основним животним намирницама.

У разговору за Косово онлајн истиче да, ипак неће да напусти свој стан и да је захвална је Косовској полицији што је све време чува.

“Да није полиције одавно бих напустила стан”, почиње своју причу српска повратница у Ђаковицу.

Додаје да су полицајци 24 сата испред њене зграде и брину о њеној безбедности.

“Да ми нешто купе не смеју ни они, кажу да није њихова дужност да ми купују намирнице, него да ме чувају. Долазе и питају ме како сам и да ли имам неки проблем”, каже Гашић.

Очекивала је да ће, након повратка у свој родни град, остварити комуникацији са некадашњим комшијама и истиче да је у тој процени погрешила. Због тога је додатно нарушила здравствено стање које је, додаје, ионако крхко, јер годинама болује од дијабетеса.

“Неопходно ми је да ми доктор да ми дође и обиђе ме, измери притисак и шећер. Мало сам и због психичког стања почела да се тресем, ваљда због самоће и страха. Убија ме та самоћа и слабо ми ко долази осим турских војника Кфора. Понедељком и четвртком дођу и њима се радујем”, кроз сузе прича Драгица Гашић.

У снабдевању намирницама и основним животним потребама помаже јој и пријатељ Вуксан Гојковић из Клине.

“Пре је долазио сваки други дан, сад од викенда до викенда. Не ради нигде, нема пара за гориво, јер све то изискује трошкове. Чујемо се телефоном и пита ме како се сналазим. И он је у тешкој ситуацији, без плате и родитељи су му болесни”, испричала је Гашић.

Посредством медија чула је за случај Марије Новаковић из Приштине, која је поднела захтев да се врати у свој родни град и стан који јој је тренутно узурпиран.

“Неће она да погреши ако се врати. У Приштини је другачији народ и културнији. Она ће боље да прође него ја”, казала је Гашић.

Драгица Гашић је захвална људима добре воље, који јој помажу и пружају подршку. Потребни су јој столице и сто. Са доласком јесени и кишних дана настао је и нови проблем, јер део стана прокишњава и потребно је реновирање.

Локална власт у Ђаковици још увек не дозвољава уградњу нових блиндираних улазних врата, која је добила за стан, како би осигурала своју безбедност.

Извор: Косово онлине

Check Also

ПО Косовска Митровица учесник Сајма туризма у Крагујевцу

Привремени орган општине Косовска Митровица један је од учесника Међународног сајма туризма и сеоског туризма …