Главна / Вести / Косово и Метохија / Вучић захвалио амбасадору Алжира на принципијелном ставу те земље по питању КиМ

Вучић захвалио амбасадору Алжира на принципијелном ставу те земље по питању КиМ

Председник Републике Србије Александар Вучић примио је данас у опроштајну посету амбасадора Народне Демократске Републике Алжир Абделхамида Шебшуба и захвалио му на преданом дугогодишњем раду на унапређењу традиционалног пријатељства и свеобухватних односа двеју земаља.

Председник Вучић је изразио задовољство што је алжирски премијер Бенабдерахман учествовао на недавном скупу посвећеном 60. годишњици Покрета несврстаних земаља у Београду, надајући се да ће се та посета показати као замајац за даље унапређење српско-алжирске сарадње, која је тренутно испод постојећих могућности.

Председник Вучић и амбасадор Шебшуб су разговарали о бројним темама од заједничког интереса, укључујући даље кораке на развоју билатералних односа. Амбасадор Шебшуб је изразио очекивање да ће ускоро бити потписани нови споразуми који ће омогућити разноврснију сарадњу, као и да ће бити активиран рад Мешовитог комитета за сарадњу.

Председник Вучић је посебно захвалио на принципијелном ставу Алжира у вези са непризнавањем самопроглашене независности тзв. Косова.

Амбасафор Шебшуб је рекао да из Србије носи сјајне успомене, док му је  председник Вучић пожелео много успеха у професионалном животу и среће на личном плану.

Извор: ТВ Мост

Check Also

У српским срединама на КиМ, 36 новооболелих од коронавируса

У српским срединама на Косову и Метохији је према најновијим подацима Завода за јавно здравље …