Главна / Вести / Србија / Дачић: Не очекујем нове услове

Дачић: Не очекујем нове услове

dacicИзвор: Тањуг

Премијер Ивица Дачић изјавио је да ће Србија, ако жели да добије датум, морати да постигне “неки договор” о плану имплементације бриселског споразума.
Премијер очекује да би тај план могао да буде договорен следеће седмице. Он је навео да је жеља Србије да се договор постигне и да сматра да не би било добро да после потписивања споразума сада не може да се направи план имплементације. Али опет са друге стране, постоје неке границе иза којих не можемо да пређемо – казао је премијер. – Ја сам реалан човек и знам да постоје проблеми и знам да је радним групама тешко да доносе одлуке и да је лакше да неко на врху донесе одлуку. Тако ће бити и овога пута. Он је рекао да ће се у понедељак састати са министром иностраних послова Немачке Гвидом Вестервелеом, да следи састанак са косовским премијером Хашимом Тачијем, а ускоро и састанак са британским министром Вилијамом Хејгом и да сматра да је сигурно да, ако се све уради следеће недеље одмах започети и процедура у немачком Бундестагу. Премијер је нагласио да од Немачке не очекује нове услове за добијање датума.
Било их је довољно, а ја очекујем искључиво посете које ће представљати охрабрење – рекао је Дачић након састанка са председником Социјалистичке партије Републике Српске Петром Ђокићем.

Check Also

Лончар: Подаци говоре сами за себе о озбиљности ситуације

Министар здравља Златибор Лончар каже да је од ковид 19 оболело 70 здравствених радника и …