Главна / Вести / Србија / ПКС позвала у хаб Србије фирме из Албаније и Северне Македоније

ПКС позвала у хаб Србије фирме из Албаније и Северне Македоније

Привредна комора Србије позвала је привреднике из Албаније и Северне Македоније да потпуно бесплатно користе Бизнис хаб Србије у Слободној зони Дубаи Соутх током Експа 2020, саопштено је данас.

Председник ПКС Марко Чадеж обишао је данас павиљон Албаније и Северне Македоније и позвао привреднике из земаља чланица Опен Балкан иницијативе да бесплатно користе Бизнис хаб Србије, саопштила је ПКС.

„На располагању вам је 600 квадратних метара пословног простора у Слободој зони Дубаи Соутх у којој послује велики број великих светских компанија, од Икее до највећих светских произвођача. Ми ћемо вам обезбедтити услове да се представите, умрежавате, организујете Б2Б састанке, током свих шест месеци колико траје Светска изложба Експо 2020 Дубаи”, рекао је он.

Приликом посете Павиљону Албаније он је разговорао са градоначелником Тиране Ерионом Велиајем који се захвалио на позиву компанијама за коришћење Бизнис хаба.

”Схватили смо кроз процес Отвореног Балкана да смо заједно у овоме, и ако сарађујемо и радимо оно што најбоље знамо, можемо да покренемо овај регион. И ми смо потпут Србије отворени да организујемо инвестициону конференцију јер знамо да имате доста инвеститора који су заинтресовани за наше марине”, рекао је Велиај.

У разговору са Бекријем Ајдинијем, генералним комесаром Северне Македоније на Експо2020 Дубаи, Чадеж је истакао значај учешћа наших земаља на овој највећој светској изложби.

„Више од 350 привредника из Србије учествовало је на овој изложби, неки су већ уговорили нове бизнисе и позивам све компаније из Северне Македоније да користе све могућности које пружа наш Бизнис хаб, ту смо да помогнемо у уговарању састанака, све што је потребно ставићемо вам на располагање”, поручио је Чадеж.

Извор: Т а н ј у г

Check Also

Петар Петковић: Београд је чврсто и недвосмислено опредељен за дијалог и нормализацију односа са Приштином

Ноторна је и лако проверљива лаж коју је данас на рачун председника Србије Александра Вучића …