Главна / Политика / Кривокапић у посети Србији: Циљ унапређење односа

Кривокапић у посети Србији: Циљ унапређење односа

Председник Владе Црне Горе Здравко Кривокапић допутовао је данас у дводневну званичну посету Београду, где је поручио да је циљ његовог доласка унапређење сарадње са Србијом.

Кривокапић је по доласку положио венац на спомен плочу убијеном премијеру Србије Зорану Ђинђићу, у дворишту зграде Владе у Немањиној 11.

“Желимо да оно што имамо, у сваком смислу буде боље, да наша историјска и породична повезаност и испреплетеност дођу до изражаја за унапређење те сарадње”, рекао је Кривокапић, који је венац положио у присуству премијерке Србије Ане Брнабић.

Говорећи о ситуацији у Црној Гори, Кривокапић је рекао да жели да народ у његовој земљи заборави прошлост и да се окрене будућности.

“Осећам да има људи који имају ту визију, али некако сплет околности није дозволио да се та визија, која треба да буде доминантна у Црној Гори, оствари. Да заборавимо прошлост и да се окренемо будућности, да будућност буде посао сваког нашег деловања и на тај начин ћемо оставити печат који ће бити трајан. Да нико не страда на обављању свог радног задатка, било он новинар, политичар или било ко други. Да слободарска мисао и демократски искорак у Црној Гори превлада у свакодневном животу, што нажалост, није тако”, рекао је Кривокапић.

На питање новинара да ли ће се сагласити са предлогом о новој влади у Подгорици, Кривокапић је одговорио да ће се сагласити са сваком одлуком скупштинске већине у црногорском парламенту.

Премијер Црне Горе сутра ће се састати са председником Србије Александром Вучићем, затим са премијерком Аном Брнабић, са којом ће се након састанка обратити медијима, а разговараће и са председником парламента, Ивицом Дачићем.

Кривокапића је данас на београдском аеродрому дочекао потпредседник владе и министар пољопривреде Бранислав Недимовић, а вест о свом доласку у Београд црногорски премијер је објавио и на Твитеру.

Извор: ТАНЈУГ

Check Also

Традиционално пријатељство и јаке везе Србије и Кубе

Министар спољних послова Србије Никола Селаковић посету Куби започео је састанком са шефом кубанске дипломатије …