Главна / Вести / Косово и Метохија / Канцеларија за КиМ: У месту Могила код Витине осванули графити „Албанија“ и погрдни назив за српски народ

Канцеларија за КиМ: У месту Могила код Витине осванули графити „Албанија“ и погрдни назив за српски народ

На сеоском путу у месту Могила, у општини Витина, јутрос су осванули графити „Албанија“, „АЛБ“ и погрдни назив за српски народ исписан на зиду једне куће. У овој мешовитој средини и раније су се дешавали инциденти са етничким мотивима, као што су исписивање назива терористичке организације УЧК у близини српске школе и цркве, каменовање кућа Срба, па су мештани ове општине с разлогом забринути за своју безбедност.

Јасна је порука албанских екстремиста који на све могуће начине покушавају да застраше и отерају Србе са својих огњишта, нарочито у мешовитим заједницама, у тежњи да створе моноетничку средину, каже се у саопштењу Канцеларије за Косово и Метохију.

Управо су ове поруке српском народу инспирисане порукама Аљбина Куртија који се отворено залаже за формирање такозване „Велике Албаније“ и као много пута до сада се неодговорне изјаве и поступци политичара у Приштини преливају на свакодневни живот српског народа на КиМ, додају из Канцеларије за КиМ.

Курти својим изјавама и деловањем директно угрожава безбедност и мир српског народа на Косову и Метохији, чији се симпатизери готово свакодневно служе разним провокацијама како би заплашили Србе.

Извор: Саопштење

Check Also

На Брезовици настављена акција провере илегално подигнутих објеката

Основно тужилаштво у Урошевцу наставило је данас акцију провере објеката који су изграђени на подручју …