Главна / Друштво / Упркос епидемији ТОГ успешно презентује потенцијале наше општине

Упркос епидемији ТОГ успешно презентује потенцијале наше општине

Туристичка организација Грачанице недавно је организовала такмичење за најлепшу фотографију општине Грачаница. Прво место освојила је фотографија Марка Станковића из Кусца која приказује дечака и девојчицу у народним ношњама испред манастира Грачанице.

Циљ овог конкурса била је презентација наше општине, истакла је гостујући у Јутарњем програму РТВ Грачаница Сандра Ђокић, директорица Туристичке организације Грачаница.

“На конкурс се пријавио велики број људи који се бави фотографијом, али и оних који то раде аматерски. Међутим, поштујући правила конкурса 108 аутора фотографија имало је право учешћа, а они су могли да пошаљу највише пет својих фотографија тако да смо укупно имали 498”, истакла је Ђокић и додала да је жири имао изузетно тежак задатак.

Све фотографије које су  учествовале на конкурсу биле су објављене на друштвеним мрежама Туристичке организације, а пратиоци су имали могућност да гласају за оне које су су им се највише допале.

“Свој глас за фотографије које су им се свиделе, поред стручног жирија, могли су да дају и пратиоци наших друштвених мрежа тако да смо победника прогласили сумирајући све резултате”, казала је Ђокић.

Прве три фотографије са највише гласова награђене су новчаном наградом.

У циљу промоције заштите животне средине ТОГ је недавно организовала и такмичење за најлепше двориште у општини Грачаница у сарадњи са ЈКП “Екологија”, као и манифестацију Грачаничко прело, а учествовала је и у организацији Базара наде.

По речима директорице Туристичке организације Грачанице у наредном периоду акценат ове организације ће бити на гастрономији, односно промоцији наше традиционалне кухиње, за шта ће бити организоване и обуке.

Check Also

Караџић: Школа у Лапљем Селу спремно дочекује ђаке. Обележавање Светог Саве и ове године скромно

Друго полугодиште за ученике на централном Косову почело је у скалду са препорукама Министарства просвете. …