Главна / Вести / Косово и Метохија / Стефановић захвалио припадницима мађарске војске на учешћу у саставу Кфора

Стефановић захвалио припадницима мађарске војске на учешћу у саставу Кфора

Потпредседник Владе Србије и министар одбране Небојша Стефановић захвалио је данас команданту Војске Мађарске генерал-потпуковнику Ромулусу Русин-Сендију на учешћу бројних припадника мађарске војске у саставу Кфора.

Стефановић је на састанку са Русин-Сендије, током његове званичне посете Србији, изразио очекивање да ће мађарски генерал-мајор Ференц Кајари, преузимање позиције команданта Кфора, допринети унапређењу укупне регионалне безбедности, пре свега Срба на Косову, наводи се у саопштењу Министарства одбране.

Министар Стефановић је истакао да Србија и Мађарска негују пријатељске односе, уз успостављен политички дијалог на високом нивоу, којем печат дају чести сусрети председника Србије Александра Вучића и премијера Мађарске Виктора Орбана.

Стефановић је нагласио значај реализације билатералних и мултилатералних вежби у којима учествују две војске и навео опредељење Србије за јачање војнотехничке сарадње.

Мађарски генерал Русин-Сенди сагласио се да добросуседске односе у последње време прати приметан позитиван тренд када је реч о политичком и војном аспекту.

Изразио је очекивање да ће се сарадња у области одбране у наредном периоду кретати узлазном линијом.

Извор: ТАНЈУГ

Check Also

Ракић: Нерасветљен злочин на Бистрици показатељ да је правда за Србе недостижна

Убиство Пантелије Дакића и Ивана Јововића и рањавање Марка Богићевића, Драгане Србљак, Богдана Букмирића и …