Главна / Вести / Косово и Метохија / Љубомир Марић и Данијела Вујичић о нападима Куртија на права Срба на КиМ

Љубомир Марић и Данијела Вујичић о нападима Куртија на права Срба на КиМ

Народни посланици у Скупштини Републике Србије Љубомир Марић и Данијела Вујичић кажу да Аљбн Курти наставља са нападима на права Срба на Косову и Метохији и то овај пут најдиректније у интервјуу једном страном медију.

Народни посланици у Скупштини Републике Србије Марић и Вујичић у саопштењу за јавност кажу да овај пут је Курти проширио своје претње и на Србе преко Дрине, па тако осим већ виђених претњи према Београду, отворено у једном реномираном британском медију упућује поруку Европској унију да никада неће испунити једину обавезу из Бриселског споразума, а то је формирање Заједнице српских општина.

Да ли је г-дин Курти толико ојачао, па може отворено у најгледанијем британском медији да ‘лупа  шамаре’ онима који су гаранција спровођења бриселског споразума и шаље јасну поруку да Србима на КиМ неће омогућити остваривање колективних права, на шта се власт у Приштини обавезала и које је ратификовала у покрајинском парламенту? Ове изјаве се дешавају непосредно након оружаног напада приштиснких специјалаца на голоруки српски народ на КиМ, што само указује да нас чека наставак тортуре и додатно ускраћивање права и слободе од стране оваквих представника власти у Приштини.

А што се тиче изјаве да само Београд инсистира на формирању ЗСО, док Срби на Косову и Метохији не траже, не инсистирају, нити желе Заједницу, желимо да одговоримо Аљбину Куртију да ЛАЖЕ.

Срби на КиМ једино што виде као шансу за опстанак и останак на КиМ је управо Заједница српских општина. Само захваљујући председнику Александру Вучићу и никада већим финансијским улагањима Владе Републике Србије преко Канцеларије за Косово и Метохију, наш народ на КиМ опстаје и живи у све бољим условима, на првом месту захваљујући великим инфраструктурним улагањима. Да се пита Курти, ми не би имали ни асфалта на путевима, што је и доказао спречавајући реконструкцију магистралног пута од Косовске Митровице до Јариња, наводи се у саопштењу народних посланика у Скупштини Републике Србије Љубомира Марића и Данијеле Вујичић.

Извор: ТВ Мост

Check Also

Павлина Радовановић за РТВ Грачаница: И да буде најгоре нећу напустити мој Ораховац

„Косово и Метохија и мој Ораховац је  љубав која се не може описати речима. Моја …