Главна / Вести / Косово и Метохија / Петковић: Аљбин Курти је опасан човек то свет мора да схвати и озбиљна безбедносна претња

Петковић: Аљбин Курти је опасан човек то свет мора да схвати и озбиљна безбедносна претња

Поводом интервјуа Аљбина Куртија за британски “Дејли телеграф” где је оптужио Србију да прети да изазове трећи балкански рат, директор Канцеларије за Косово и Метохију Петар Пековић у саопштењу за јавност истиче да је идеолошки кентаур Аљбин Курти успео да помири своју марксистичко-лењинистичку прошлост са великоалбанским фашистичким програмима својих предака, и забрињавајуће је то што је простор за интервју добио у једном угледном британском политичком медију.

“Аљбин Курти је, и то свет мора да схвати, опасан човек, а његов чудан унутрашњи свет није само феномен по себи, већ је и озбиљна безбедносна претња, и уместо што му се поклања простор за фантазмагорије и тираде против Србије, ваљало би да сви обрате пажњу на Куртијево понашање пре него што начини озбиљну штету. Апсурдно је да Србију са Немачком између два рата пореди припадник народа који је имао сопствену СС дивизију „Скендербег“, те фашистичку милицију Бали комбетар, и чије је национално питање у Другом светском рату решавано управо кроз фашистички концепт „Велике Албаније“, којем је Курти и данас слепо привржен,” додаје Петковић у саопштењу.

Куртијево фалсификовање историје је увредљиво за све жртве фашизма и нацизма страдале од ножа албанских шовиниста у Другом светском рату, а жртве су били највише Срби. Невeроватно је да Куртијев фалсификаторски монолог није наишао на потпитања и да није био суочен са чињеницама које злонамерно прећуткује. Курти и његови идеолошки следбеници, као што би сада да кажу да су Високи Дечани албански, тако и лажу и сакривају фашистичке основе своје идеологије, јер, као људи прошлости, нису кадри да се отргну из етноцентричног, племенског поимања живота и света, каже се даље у саопштењу директора Канцеларије за КиМ.

Међутим, и Албанци на Косову и Метохији полако схватају да је Курти авет прошлости, што потврђују и резултати недавно одржаних локалних избора, али то изгледа и даље не схватају они на Западу који га промовишу као демократу и миротворца, иако све чињенице говоре супротно.

Кад смо већ у сфери историјских паралела, нико у региону не личи на нацистичке јуришнике из међуратног времена колико такозване специјалне јединице „косовске“ полиције, које систематски раде на застрашивању и терорисању голоруког српског народа у нашој јужној покрајини.

Извор: РТВ Грачаница, Саопштење

Check Also

Павлина Радовановић за РТВ Грачаница: И да буде најгоре нећу напустити мој Ораховац

„Косово и Метохија и мој Ораховац је  љубав која се не може описати речима. Моја …