Главна / Вести / Косово и Метохија / Марић: Ђилас прави саборац Аљбина Куртија

Марић: Ђилас прави саборац Аљбина Куртија

Посланик у Скупштини Србије Љубомир Марић изјавио је да је Драган Ђилас, као прави саборац Аљбина Куртија, подржао кампању тортуре и покушаја истребљења Срба на Косову.

Марић је на свом Фејсбуку написао да се грађанин 619 одлучио на предизборну кампању из САД нападом на Србе са Косова.

“Као прави саборац Аљбина Куртија, Драган Ђилас се коначно огласио после низа напада приштинских специјалаца на голоруки народ на КиМ, тако што је подржао кампању тортуре и покушаја истребљења Срба, настављајући причу Куртија да смо сви ми на Косову и Метохији криминалци, а да је Српска листа коју безмало подржава готово стопроцентно наш народ на КиМ, криминогена. Изгледа да се Ђилас одлучио да посети САД и припреми терен Куртију да настави са ширењем лажне пропаганде о Србима на КиМ као криминалцима. Још само да се јасно изјасни да је и он против Заједнице српских општина и омогућавања нашем народу остваривање колективних права, као предуслова за опстанак и останак. Ни једном речју Ђилас није осудио оружани напад на Србе, нити је поменуо рањеног Срећка Софронијевића или храбру Драгицу Гашић, која свакодневно преживљава тешке притиске јер је само свој на своме”, навео је Марић.

Према његовим речима, Ђилас мисли да се заборавило на то што се за време његове власти питање Косова изместило из СБ УН, и да, је отишло у заборав  што је за време његове власти ‘млађани’ Вук Јеремић поклонио Приштини мишљење Међународног Суда правде да једнострано проглашење независности није у супротности са међународним правом, што им је, наводи Марић, значајно ојачало позицију.

“Мисли Ђилас да смо заборавили како је његов Борислав звани Борко под окриљем ноћи потписао увођење границе између Срба и Срба. Зато је и лакше Ђиласу да Србе на КиМ и Српску листу прогласи криминалцима, а подржи Куртија да нас хапси, протера и затре јер ваљда сматра да ће се тако заборавити сви марифетлуци док је био на власти. Смета му огромна подршка нашег народа Српској листи и тој нераскидивој вези са нашом државом Србијом и председником Александром Вучићем. Хвала Драгану Ђиласу што из дана у дан јасно показује шта стварно мисли и какве су му намере према српском народу на КиМ. 619 пута му хвала, али га молимо да нас више не помиње, јер сваки пут кад то уради нешто лоше нам се деси. Ваљда и ове његове лажи треба схватити као најаву неког новог напада који ће уследити на нас из Приштине”, додао је Марић.

Марић наводи да шта год “Ђилас лагао и колико год показивао анимозитет према Србима”, Срби се никада неће одрећи државе Србије и,како је рекао, председника Алекандра Вучића “јер смо управо захваљујући њему издржали до данас, посебно последњих 9 година од када је на власти Српска напредна странка и од када је више уложено и изграђено на КиМ него протеклих неколико деценија”.

“Зато му и смета Александар Вучић и пуна подршка нашег народа на КиМ њему и политици СНС-а. Та политика мржње је једина политичка платформа коју смо могли да чујемо од стране Ђиласа и његових службеника, али народ ће се изјаснити на изборима какву политику подржава. Да ли политику резултата, изградње, напретка, привредног раста, повећања плата, будућности за нашу децу, или политику лажи, неаргументоване критике без идеје и чисту мржњу”, навео је посланик у Скупштини Србије Љубомир Марић.

Извор: Косово онлине

Check Also

Павлина Радовановић за РТВ Грачаница: И да буде најгоре нећу напустити мој Ораховац

„Косово и Метохија и мој Ораховац је  љубав која се не може описати речима. Моја …