Главна / Вести / Косово и Метохија / Вучић: Већ деценуију слушамо да су сви Срби на северу КиМ криминалци

Вучић: Већ деценуију слушамо да су сви Срби на северу КиМ криминалци

Председник Србије Александар Вучић истакао је данас да нема те власти и опстанка на њој због које би блатио сопствени народ у тренуцима када неки други нападају на њихову слободу и могућност опстанка.

Вучић, на питање постоји ли „магична формула“ за решавање проблема на КиМ, коју су, како је констатовао новинар, понудили Борко Стефановић и Драган Ðилас, а која се допада Албанцима и Американцима, казао да оптуживање Срба и њихових политичких представника слушамо већ деценију да су сви Срби на северу криминалци.

„Гонили су Оливера Ивановића, рекли да је ратни злочинац, држали га у притвору у затвору месецима. Гонили су Милана Ивановића, колико пута говорили да иза свега стоји Звонко Веселиновић, па онда Милан Радојичић, а сада да су сви Срби на северу криминалци. Сада се не помињу по имену и презимену већ се каже да су сви, јер су под утицајем некога“, додао је он.

То је, каже, политика у којој је важно пронаћи кривца, а кривци су увек Срби.

Оценио је да неки домаћи политичари желе да учествују у томе да би се некоме додворили како би, како каже, поново пљачкали, што, уверен је, људи виде.

„Да блатим сопствени народ у тренуцима када га неки други нападају на њихову слободу, могућност опстанка, не пада ми напамет“, истакао је Вучић.

Рекао је да је борба за власт нешто што је природно рационално и демократско питању уобичајно у свим земљама, али и нешто што мора да буде везано са моралним принципима, да владавина данашња и будућа буде пре свега у корист и интересу грађана.

„Ако то није случај већ само у интересу богатих појединаца, а народ их не занима, тешко да ће добити подршку грађана“, рекао је он.

Што се тиче доласка на власт грађани су ти који ће одлучивати, а не неки други, поручио је Вучић.

Указао је да Американци говоре о некаквом руском мешању, и нагласио да Србија неће дозволити да јој се ико меша око тога ко ће бити на власти.

Нашим противницима једини циљ потпуни слом Србије

Председник Србије Александар Вучић оценио је данас да противници Србије, као што су Приштина, затим у БиХ, али и домаћи тајкуни, уносе страх европским земљама и САД од јаке и напредне Србије и да им је зато циљ једино потпуни слом наше земље.

Вучић је тако одговорио на питање новинара да прокоментарише то што Приштина не пропуста шансу да нападне Србију и то што Курти каже да Србија наводно прети трећим балканским ратом, да криза у БиХ и на КиМ може да ескалира и позива западне владе да то озбиљно схвате, као и како види то што из кабинета Вљосе Османи поручују да су Валач и Газиводе у поседу Косова, док Кристијан Смит наводи да ситуација у БиХ мозе да се пренесе на нерешено питање Србије и Косова…

“Једино решење које они виде као спасоносно и зато се радују понудама домаћих тајкуна – је потпуни слом србије. Нису веровали да Србија мозе да се подигне после онаквог разарања од деведесетих година, а посебно од 2000. до 2012. када су биле уништене све фабрике и разорена шанса за будућност”, рекао је Вучић.

Истиче да ти исти нису веровали да Србија може овом брзином да се подигне, да расте мног брже и да буде прва у региону по платама и пензијама у регину.

Зато иду на то да уједине све са онима на западу који су радили на признању независности и доносили одлуке о развлашћвању Републике Српске и узимања надлежности Српској на даљем уношењу страха у европске земље и САД од такве Србије, јер само уништена Србија ће бити добра и демократска Србија и баш онаква какву би они желели, нагласио је Вучић.

Председник каже да им одговара Србија која није успешна и економски јака већ она коју могу да газе и бомбардују из ваздуха да не види ниједан њихов авион.

“Наше је да се боримо за мир и да стичемо савезнике, да проналазимо путеве како да сачувамо мир, децу, стабиност и безбедност, али тако да наша земља настави да расте и да разлику у економији увећавамо”, рекао је он. Зато је важно, нагласио је Вучић, да се што више људи вакцинише.

“Видећемо да пронађемо додатни начин како да оне људе, пошто није то свих 120.000 људи у систему, да додатно наградимо тај мали део људи који је највећи терет прихватио на своја леђа, осим чињенице да ће сви здравствени радници без обзира где и како раде добити највеће повећање плата и у 2022. години”, рекао је Вучић.

Постоји тајкунско-мафијашко-криминални савез на Балкану

На целом Балкану постоји један тајкунско-мафијашко-криминални савез који жели да сруши Србију која непрестано расте, оценио је данас председник Србије Александар Вучић.

Вучић је, одговарајући на молбу да прокоментарише чињеницу да су у истом дану када је Драган Ðилас састао са Габријелом Ескобаром и рекао да су Срби на северу КиМ криминалци, Мило Ðукановић поново покренио причу у великосрпском национализму и Аљбин Курти да Србија жели трећи балкански рат, рекао да тај савез чине делимично људи из Србије, али и из делова окупираних територија Србије.

„Шта могу друго да ураде. Шта да кажете када је Србија до данас успела да привуче страних диретних инвестиција у висини од 3,4 милијарди евра. Поставља се тада питање шта да раде, јер су то стравичне промене“, рекао је он.

Вучић је подсетио на речи немачке канцеларке Ангеле Меркел у вези Кине, која је казала да је, када је дошла на власт апсолутни БДП Немачке био на 2.800 милијарди евра, а кинески на 2.300 милијарди евра, а данас, после 16 година, када одлази са власти, немачки БДП је порастао на 3.800 милијарди, али кинески на 14.700 милијарди евра.

“Погледајте какве су се драстичне промене догодиле, такве се промене дешавају и у нашем региону последње 3 до 4 године“, додао је он.

Вучић је указао да је пре седам дана оптужен у тајкунским хрватским медијима да је ратни злочинац, да је урадио нешто где никада није био, па се потом заћутало до, како је рекао, следеће лажи.

„Потпуно је неважно што ћете доказима да покажете све. Моја порука тим тајкунима је „немојте више да полазите од себе. Када трпате све те глупости у разне акте немојте да полазите од себе, да неко има рачуне, огромна богатства. Постоје људи којима су слобода, самосталност, независност, просперитет и напредак земље најважнији“, подвукао је Вучић.

Ђилас и Шолак спас виде у томе да ударе на Србију

Председник Србије Александар Вучић рекао је данас да су медији у власништву Драгана Шолака и Драгана Ђиласа у “великој дубиози” и да они спас виде у томе да свим силама ударе на њега и на Србију, да би могли да је опљацкају и додао да раде и против Телекома.

Он је то рекао одговарајући на питање о понашању медија у региону који су у власништву Шолака и Ђиласа, и да ли мисли да је крањи циљ да се Јунајтед група бори против Телеком да би повратили пет милијарди евра.

“Ускоро ће бити изнети докази колико су пара потрошили за лажи и лобирање по Америци, кога су ангажовали, а углавнон пронађу албанске лобисте који су подржавали резолуције по којима су Срби геноцидни народ, санкције против Срба, а који данас подрзавају укидање Републике Српске”, казао је Вучић.

Он је рекао и да се свако креће у свом кругу, а да су ово кругови Ђиласа и Шолака.

Борим се за свој народ, а не да будем на неком списку

Председник Србије Александар Вучић поручио је данас, на питање новинара како коментарише то што на овогодишњи Самит за демократију који ће организовати амерички председник Џозеф Бајден нису позвани Србија, Црна Гора и БиХ, да не жели да урушава своју земљу или односе са Русијом, Кином и другим земљама, да би се некоме додворавао и био по вољи односно да би био стављен на неки списак.

“Свако има право кога ће да зове и право да оценује туђу демократију на начин на који хоће. Али, што се тиче корупције, трудио сам се да набавим респираторе и вештачка плућа, као и лекове за свој народ, када су велики пресретали авионе са медицинском опремом, хтели да лепо живе, а ми да умиремо. Ја сам крив за то, али то није доказ никакве корупције већ моје борбе за свој народ, па макар био и Робих Худ из малог народа који се борио за своје људе – то бих поновио и у будућности”,навео је Вучић.

Он је истакао је да је његов посао да помажме грађанима Србије, а не Америке или било које друге земље.

Такође, каже да је присуствовао свим могућим скуповима у свету и да не постоји нико из српске историје ко је имао толико сусрета са највећим светким лидерима.

Вучић је истакао да је имао више таквих сусрета него сви заједно код нас који су представљали Србију у последњих 20 или 30 година.

Поводом писма групе сенатора, албанских и босанских лобиста америчком председнику у коме се оптужује Вучић за дестабилизују Западног Балкана подсетио је да су 2014. године конгресмени у САД изашли и са много оштријом резолуцијом против њега и да су тада поједини говорили да је готов.

“Као да је неко (сада) смисљено писао против Телекома, да нису можда Шолак и Ðилас, јер не знају како да врате пет милијарди па им је лакше мене да склоне. Имају хиљаде рацуна по свету, а ја немам ниједна, они се боре за своје џепове а ја за свој народ”, навео је председник.

Каже да о свим декларацијама на крају грађани донеску коначну одлуку.

Више конгресмена у САД ће подржати српску резолуцију

Председник Александар Вучић изјавио је данас да ће ускоро више конгресмена у САД потписима подржати “српску резолуцију”, него што их је потписало писмо америчком председнику, и то неће бити конгресмени из само једне странке, што је са тим писмом групе сенатора случај, додајући да не прихвата да је Србија дестабилизирајући фактор у региону.

На питање Н1, зашто се захтев за блокаду имовине и забрану уласка у САД особама које доприносе дестабилизацији на Западном Балкану у писму групе амерричких сенатора председнику Бајдену,у СНС “преводи” као да су тражили бомбардовање, што је у саопштењу поменуо потпредседник СНС Миленко Јованов, Вучић је рекао да Јованов неретко “растура” неистине које тај медиј објављује.

“Разуме се да нисте прочитали цело саопштење, и разумем да сте острашћени да морате да говорите ко обмањује, а ко не обмањује јавност, што није посао новинара. Али, поштујем и то, боље да људи знају ко подржава тајкуне, а ко не”, додао је Вучић.

Он је навео да се у саопштењу конгресмена говори о томе да је Србија крива и дестабилизујући фактор на Западном Балкану.

“Зар вам то већ није довољно? Причате о замрзавању имовине. Ја молим поново да ми замрзну сву имовину у иностранству. Мени на цео живот, а овој двојици тајкуна само на годину дана, па да видите колико ћете њима рачуна да замрзнете, а колико мени. Мени ниједан, јер га нема. У томе је проблем”, рекао је Вучић.

На додатно питање како то да конгресмени који су означени као албански лобисти нису сметали када су се састали са амдасадором Србије у САД Марком Ðурићем, Вучић је рекао да је посао амбасадора да се састаје са свима који мисле на један, други или трећи начин. Да разговара са њима, како би били што је могуће више на страни Србије, а не на страни ставе да је Србија дестабилизујући фактор у региону.

“Јер Србија то није, већ је апсолутно стабилизирајући фактор, што је потврдио и Ескобар, и по питању РС, и у другим стварима”, рекао је Вучић.

Ако неко жели да се Србија одрекне свог народа, како би постала стабилизирајући фактор, председник Вучић је поручио да он на то не пристаје.

“Као председник Србије, бићу уз наш народ, не кршећи права ниједне земље, не мешајући се у права дургих земаља. Али, ми морамо да подржимо право нашег народа да буде свој на своме, да има право на совје писмо, језик, веру. Ако је то дестабилизујуће – немам проблем са тим”, поручио је Вучић.

Поручио је да је Србија увек чувала мир, стабилност и на сваки начин доприносила очувању мира, развоју, очувању добрих економских односа.

Он је додао да је писмо потписало неколико конгресмена Демократске странке, говото једнопаратијски.

“Видећете у наредних месец и по дана, много више конгресмена ће да потпише српску резолуција, да се види колико пријатеља Србија има у америчком Конгресу”, најавио је Вучић.

Осим тога, каже, са свима ће се разговарати како би се указало на то ко је зиаиста корумпиран, и ко има рачуне по свету.

“Они не позивају на бомбардовање, ко год да је то тумачио погрешио је, јер њих Србија не занима, ни бомбардована, ни небомбардована. Једино што њих интересује је долазак на власт, преузимање државних ресурса у сопствене руке”, рекао је Вучић коментаришући интересе такозване тајкунске опозиције.

Извор: ТАНЈУГ

Check Also

СЛ: Предузети све мере и заштитити живот председника Александра Вучића

Српски народ са Косова и Метохије је дубоко забринут због информација, до којих су дошле …