Главна / Вести / Косово и Метохија / Почела градња зграде Културног центра у Косовској Митровици

Почела градња зграде Културног центра у Косовској Митровици

У северном делу Косовске Митровице почела је градња зграде Културног центра. Биће у кругу новоизрађене спортске хале, а заједно чиниће комплекс за извођење више врста активности, пре свега младих житеља Косовске Митровице.

“Митровица је слободан град”, рекао је председник митровичке општине Милан Радојевић, након полагања камена темљца за зграду Културног центра.

“У чаршији митровачкој меша се Никшићанин са Велешанином, Пећанац са Гиланцем, Приштевац са Пизренцем, Пазарац са Ђаковцем. И ово што у Митровици има доста страних људи чини да је овај град живљи и слободнији у односу на остале чаршије косовске”, парафразирао је Радојевић наводе конзила у Приштини Бранислава Нушића, из једног од његових извештаја крајем 19. Века.

Радојевић је рекао да житељи Косовске Митровице од 1999. године нису имали ниједну установу, нису имали ни спортске хале ни културне дворане, али да су захваљујући визији коју су имали, захваљујући нади, захваљујући оном што је карактерисчно српском народу, а како је навео мало и инату, били су истрајни у томе да остану своји на своме.

Полагању камена темељца присуствовали су и представници Српске листе, Горан Ракић, Игор Симић, Александар Спирић и група студената Универзитета у Косовској Митровици.

Подизање зграде Културног центра финансира се из Развојног фонда за општине на северу Косова и Метохије. Вредност инвестиције је 3,5 милиона евра. Објекат ће имати више од 5.000 квадрата а рок за завршетак је мај 2024. године.

Градња зграде културног центра почела је у дану када у Косовској Митровици обележавају градску славу Светог Димитрија.

Извор: РТС

Check Also

Вучић посетио Драгишу Гаљка, рањеног Србина са КиМ

Председник Србије Александар Вучић посетио је данас у Ургентном центру Клиничког центра Драгишу Гаљка којег је …