Главна / Вести / Косово и Метохија / Петар Петковић: За Османи  политичке поруке из САД селективно важе

Петар Петковић: За Османи  политичке поруке из САД селективно важе

Заменом теза да би формирањем Заједнице српских општина на такозваном Kосову била форимирана Република Српска, Вјоса Османи је показала да није пазила на часу када су из Стејт департмента и амбасаде САД у Приштини стигле недвосмислене поруке да Приштина мора да формира ЗСО. Али, изгледа да за Османи  политичке поруке из САД селективно важе, баш као што за њу и Kуртија селективно важе и сви до сада потписани споразуми у Бриселу – наводи директор Канцеларије за Косово и Метохију Петар Петковић у саопштењу.

Да је Вјоса Османи прочитала саопштења од 21. октобра и 4. новембра од почетка до краја и са разумевањем, запамтила би да се САД залажу за поштовање свих до сада постигнутих споразума између Београда и Приштине, без оправдања и изузетка, у које спада и формирање ЗСО. Kао што би, као неко ко се позива на америчка достигнућа, Вјоса морала да зна да је за САД поштовање уговора и споразума светиња, а уважавање људских права највиша вредност на ком испиту Приштина свакодневно пада, унижавајући и кршећи основна права Срба на Kосову и Метохији, не штедећи при том ни децу, ни старце, почевши од претученог тринаестогодишњег Николе Перића из Гојбуље, до застрашивања деведесеттрогодишње Румене Љубић из Пећи. Управо због њихове безбедности и мирног сна никада нећемо одустати од захтева и настојања да се формира Заједница српских општина на KиМ. А Вјоса Османи може да настави да шири дезинформације и политичку пропаганду, за које ће добити аплаузе оних опозиционих политичара у Београду који су јој очигледно и загрејали столицу пред пут у САД – наглашава Петковић.

Зато и напада председника Александра Вучића који је истински борац за мир и стабилност, наспрам ње која би са Kуртијем да осваја север KиМ слањем специјалних јединица Росу и пуцањем на голоруки српски народ, која би да изазива сукобе и продубљава кризе. Да Османијева зна шта су европске тековине не би ниподаштавала бриселски дијалог, зато је депласирано да она било кога учи европским вредностима – каже се у саопштењу Петра Петковића.

Check Also

Ракић: Нерасветљен злочин на Бистрици показатељ да је правда за Србе недостижна

Убиство Пантелије Дакића и Ивана Јововића и рањавање Марка Богићевића, Драгане Србљак, Богдана Букмирића и …