Главна / Вести / Косово и Метохија / Србија захвална Анголи на непризнавању тзв. Косова

Србија захвална Анголи на непризнавању тзв. Косова

Министар спољних послова Србије Никола Селаковић захвалио је данас амбасадору Анголе на чврстом ставу те земље о непризнавању једнострано проглашене независности тзв. Косова, саопштило је Министарство.

Шеф српске дипломатије је у разговору са амбасадором Алсином душ Презерешом Изатом Франсишком да Консеисаом (Алцино дос Празерес Изата Францисцо да Цонцеицао) истакао да вишедеценијско пријатељство две земље траје још од сарадње у Покрету несврстаних земаља, и изразио очекивање да ће доћи до састанка на највишем државничком нивоу.

Он је, међутим, указао да економска сарадња може да се унапреди, због чега, додаје, треба интензивирати разговоре о тој теми и организовати пословне форуме.

Селаковић је захвалио због присуства делегације Анголе на обележавању 60. година од прве конверенције несврстаних коју је предводио министар спољних послова, што је, како је рекао, још једна потврда пријатељских и блиских односа две земље.

Захваљујући повећању броја стипендија за школовање у Србији, поручио је министар Селаковић, више младих из ове државе југозападне Африке имаће прилику да се школује у нашој земљи.

Извор: Танјуг

Check Also

Брнабић: Наша агенда у Бриселу су мир и стабилност

Премијерка Ана Брнабић изјавила је данас да Београд у Бриселу наступа са јасном политичком агендом, …