Главна / Вести / Косово и Метохија / Вучић: ЗСО да буде формирана како је договорено у Бриселу или им хвала, па ћемо се срести једног дана

Вучић: ЗСО да буде формирана како је договорено у Бриселу или им хвала, па ћемо се срести једног дана

Председник Србије Александар Вучић изјавио је данас да је изјава председнице Kосова Вјосе Османи да је Србија оруђе у рукама Русије за дестабилизацију Kосова и Западног Балкана, веома глупа и истакао да Србија није оруђе у рукама, ни Русије, нити било кога другог – ни САД, ни ЕУ, преноси Тањуг.
“Поносан сам на политику коју водимо. Можда смо једна од ретких самосталних и независних земаља у овом делу Европе и на то сам додатно поносан. У нашој земљи не одлучује нико сем нас и о томе какве ћемо политичке и економске потезе да повлачимо. И на то сам додатно поносан и то је једна од политика за коју сам сигуран да ће грађани Србије желети да баштине и после следећих избора”, рекао је Вучић.

Kако је објаснио само је то политика која може да чува слободу нашег народа, да доноси инвестиције, чува мир, понос, достојанство народа Србије.

“Они који то не разумеју и ја њима да одговарам на то? То је један бедни трик којим се служе јер када не знају шта да кажу против Србије кажу да смо везани за Русију и Kину. То је матрица, а ми као треба да се извињавамо. Нећу никоме да се извињавам. Наша политика је независна, суверена, слободна Србија на европском путу, али која поштује своје руске, кинеске, америчке пријатеље”, рекао је Вучић.

На питање о томе што је Османи рекла да неће бити формирана ЗСО, Вучић је иронично рекао да је “најбоље да ЗСО може само да производи кесице за чоколадице и евентуално да одштампа три упаљача годишње”, па да тако она буде задовољна.

“Нема ништа од тога, или ће ЗСО да формирају са онаквим овлашћењима о каквим је преговарано у Бриселу или им хвала, па ћемо се срести једног дана”, рекао је Вучић.

Вучић је најавио да ће наредних дана имати прилику да више говори о “безобзирностима” како се води кампања против Србије.

Извор: Танјуг

Check Also

Ракић: Нерасветљен злочин на Бистрици показатељ да је правда за Србе недостижна

Убиство Пантелије Дакића и Ивана Јововића и рањавање Марка Богићевића, Драгане Србљак, Богдана Букмирића и …