Главна / Друштво / ПКС данас свечано отвара представништво у Јерусалиму

ПКС данас свечано отвара представништво у Јерусалиму

Привредна комора Србије ће данас свечано отворити своје представништво у Јерусалиму, са циљем да ојача везе између привреде, трговине и науке Србије и Израела, са фокусом на сарадњу компанија у иновацијама и примени високих технологија.

Представништво ће свечано бити отворено у 17 сати (по локалном времену у 18 сати) у присуству председника ПКС Марка Чадежа и министарке трговине, туризма и телекомуникација Татјане Матић, министар финансија Израела Авигдор Либерман и градоначелник Јерусалима Моше Леон, саопштила је ПКС.

Интересовање за сарадњу две привреде огледа се у готово свим привредним гранама, са нагласком на ИКТ сектор, старт-ап, иновације, консалтинг, здравство, пољопривреду и прехрамбену индустрију, сајбер безбедност, третман отпадних вода и туризам. Спољнотрговинска размена Србије и Израела вредела је прошле године 72,2 милиона евра, а у првом полугодишту 2021. године 34 милиона евра.

Израел је један од значајнијих инвеститора у привреду Србије и у нашој земљи је активно више од 70 израелских компанија.

Ове године две земље обележавају и 30 година од успостављања дипломатских односа, наведено је у саопштењу.

Подсећања ради, ПКС је раније објавила да је представништво у Јерусалиму почело са радом у августу, као седмо представништво ПКС у свету.

Отварање представништва ПКС у Јерусалиму најављено је прошле године на потписивању Вашингтонског споразума.

Извор: Т а н ј у г

Check Also

Прворођеној беби у 2022.години координатор РТВ Грачаница уручио поклон у име ЈП “Мрежа Мост”

Већ низ година уназад наша медијска кућа ЈП “Мрежа Мост”, за сваку прворођену бебу у …